Koupě domu a zřízení FVE - Nováček

Odpovědět
Darkwolfec

Koupě domu a zřízení FVE - Nováček

Příspěvek od Darkwolfec »

Přeji dobrý den všem.
Jak je již z nadpisu patrné koupili jsme se ženou dům na severu Čech (Chomutovsko) a já bych si rád nechal zřídit FVE. Primárně z toho důvodu že plánuji do budoucna nějaké elektroauto, kvůli ježdění do práce a samozřejmě až uděláme bazén a dalších pár věcí tak využívat k tomu.
Narazili jsme na Kadaňskou firmu Sollaris, která dle recenzí vypadá celkem slušně a mají výbavu od SolaXu a GoodWe. Podle toho co jsem se dočetl tak SolaX je jasná volba.
Samozřejmě pokud můžete doporučit i nějaké jiné firmy budu víc než rád.
Když jsme řešili přepis energií na ČEZu tak se mi samozřejmě hned nabídl ČEZ ale tam chápu že tam pak bude spousta ALE....
Jak říkám jsem v tom úplně novorozený a nerad bych čemukoliv naletěl. Jaká by měla být i moje cenová představa (po odečtení dotace) ? Něco kolem 150-200 tisíc? Pokud bych chtěl 10kwp?
Opravdu nevím jak jsou tyto realizace drahé a jak jsem zmínil nerad bych naletěl.
Ještě jednou předem děkuji.
fremma

Re: Koupě domu a zřízení FVE - Nováček

Příspěvek od fremma »

Doporučuji si udělat alespoň 2 nabídky od různých firem... 2. firma, zkuste je oslovit: https://www.nexuenergy.cz/
LiborSt

Příspěvek od LiborSt »

Ja koupil takto velkou sestavu u Fotovolty.cz
A spokojenost.
jbb

Příspěvek od jbb »

Solax vs GoodWe... Co mi to jen připomíná. Jo aha... Sofiinu volbu :rofl: Jasně, ČEZ box, to je jako poslat do plynu ty děti obě, ale teda já bych tam raději neposílal žádné.
Ale to jde panáčku za jiné prachy... Victron, Solaredge, Fronius...
PV1: 26x AIKO-450 (12kWp) V+Z => [AC] SE9K (max 6,9kW)
PV2: 26x AIKO-450 (12kWp) V+Z => [AC] SE9K (max 6,9kW)
PV3: 4x AIKO-450 (2kWp) V+Z => [DC bus] SmartSolar 150/35
AC/DC: 3x Victron MP2 5000VA <=>2x BYD LVL (31kWh)
danidani
Výkon panelů v FVE [Wp]: 11400
Kapacita baterie [kWh]: 17

Příspěvek od danidani »

Darkwolfec píše: čtv čer 19, 2025 1:56 pm
Pokud jsi to ještě nečetl, začal bych tady: viewtopic.php?t=769
vinklarekcz

Příspěvek od vinklarekcz »

Darkwolfec píše: čtv čer 19, 2025 1:56 pm .. nějaké elektroauto, kvůli ježdění do práce a samozřejmě až uděláme bazén a dalších pár věcí tak využívat k tomu.
Narazili jsme na Kadaňskou firmu Sollaris, která dle recenzí vypadá celkem slušně a mají výbavu od SolaXu a GoodWe. Podle toho co jsem se dočetl tak SolaX je jasná volba.
150-200 tisíc? Pokud bych chtěl 10kwp?
Opravdu nevím jak jsou tyto realizace drahé a jak jsem zmínil nerad bych naletěl.
Ještě jednou předem děkuji.
Dle popisu máte dost grošů na investice, takže je neobvyklé že sledujete cenu budoucí FVE .. Asi bych začal jakou představu máte o spotřebě EE?? 10 MWh za rok?? Asi ne. Dále je vhodné zamýšlet i kombinaci s přitápěním.
Možná by pro začátek stačilo pořídit FVE pro ohřev TUV jako stavebnici s vlastní instalací - cena do 30tisíc/3,5kWp s návratností do 2-4 let.
3x380Wp, XTRA4415N-XDS2, Carspa 24V/3000W, LiIon 7s/100Ah
Vladimir Mahr
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9450
Kapacita baterie [kWh]: 14

Příspěvek od Vladimir Mahr »

Darkwolfec píše: čtv čer 19, 2025 1:56 pm
Pokud chcete hybridní měnič čínský, tak jasná volba je dle mne DEYE.
Hybridní fotovoltaika 3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/70, Cerbo GX, Victron EV Charging station na AC out, Wattrouter+900l akmum.nádrž, realizoval MM Craft s.r.o. Ing.Miroslav Matis
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

Ja mam Solax a jsem spokojen.
V cem by mohl byt Deye lepsi ?
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“