Ahojte.
Potreboval by som zabezpečiť aby mi batériu na fotovoltike nabíjalo len s fotovoltiky a len v čase od 10:00 do 18:00 skúšal som nastavenie cez menič, aj cez smart Home no nič nefunguje. Ráno ako je výroba panelov väčšia ako spotreba domu, okamžite začne nabíjať aj batériu napríklad o 7:00. Aj keď nastavenia boli urobené tak že má začať nabíjať až o 10:00. Pozná niekto overený spôsob nastavenia?
Do vtedy chcem posielať prebytky do vyrtuálnej batérie (do siete).
Menič mám GoodWe GW10K-ET-20.
Ďakujem.
Nabíjanie batérie len v určitom čase napr 10:00 až 18:00 a len z prebytkov
Nabíjanie batérie len v určitom čase napr 10:00 až 18:00 a len z prebytkov
GoodWe GW10K-ET-20 + batéria 3x Lynx Home D (LX D5.0-10)
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: Nabíjanie batérie len v určitom čase napr 10:00 až 18:00 a len z prebytkov
Jediné, co na fórech někdo udával jako funkční pro GW, je pro dobu, kdy se nemá baterka nabíjet, nastavit její vybíjení, třeba jen 1%. Takže nějak tak, jako že denně od 6 do 10 h vybíjet baterku 1%. Myslím to umí ekonomický režim. Ale sám to nepoužívám, prodávám za fix - to je s GW asi ideální řešení
.

Ďakujem za návrh možného riešenia.
To vybíjanie 1% v danom čase funguje dobre, no keď som potom nastavil nabíjanie od 10:00 do 18:00 len 20% tak mi to začalo nabíjať podľa mňa väčšmi % a hlavne čo nechcem, tak to ťahalo aj zo siete
. Viď príloha.
To vybíjanie 1% v danom čase funguje dobre, no keď som potom nastavil nabíjanie od 10:00 do 18:00 len 20% tak mi to začalo nabíjať podľa mňa väčšmi % a hlavne čo nechcem, tak to ťahalo aj zo siete
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Však nedávej žádné nabíjení baterie. Jen to vybíjení dopoledne. To nabíjení je myšlené právě na tahání ze sítě, kdo má dvoutarif nebo pravidelné výpadky DS. Když v nějaký čas nebude nastavené nic, mělo by se nabíjet jen z FV.
Ďakujem za radu.
Nevedel som, že tá logika je tam nastavená tak že nabiť batériu čo najrýchlejšie aj za cenu že to bude dopĺňať aj zo siete. Vypol som tú podmienku od 10:00 do 18:00 a teraz to nabíja len z FV.
Teraz to už funguje na 90% tak ako som chcel. Ď.
Podrobnejšie nastavenie by asi išlo len HOME Assistant, ale tam sa mi nedarí
.
Nevedel som, že tá logika je tam nastavená tak že nabiť batériu čo najrýchlejšie aj za cenu že to bude dopĺňať aj zo siete. Vypol som tú podmienku od 10:00 do 18:00 a teraz to nabíja len z FV.
Teraz to už funguje na 90% tak ako som chcel. Ď.
Podrobnejšie nastavenie by asi išlo len HOME Assistant, ale tam sa mi nedarí
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 11400
- Kapacita baterie [kWh]: 17
Musíš použít experimentální integraci: https://github.com/mletenay/home-assist ... e-inverter
V té standardní od HA (byť je od stejného autora) to není (tedy pokud se něco nezměnilo).
V té standardní od HA (byť je od stejného autora) to není (tedy pokud se něco nezměnilo).