7/25 rozpad přenosové soustavy na "ostrovy"
7/25 rozpad přenosové soustavy na "ostrovy"
Je zajímavé jak je mlženo že se nic neděje. Zatím to vypadá:
1) spadl fázový vodič vedení VVN 411 (všichni tvrdí, že to je prvotní příčina. Není tomu tak. Prvotní příčina je to PROČ spadl - šlendrián/test-záměr/nátlak/neschopnost/.....)
2-3) Ledvice se odpojily (nikdo zatím neřekl proč - přetížení/pod/pře/pětí/frekvence/.....)
3-2) Krasíkov? obsahoval BUG? a také odpojoval
4) odpojily se i další rozvodny ČEPS?
5) a samozřejmě padaly spoje na PDS.
Ví nebo spekuluje o tom někdo něco podrobnějšího?
Jinak bomba jak lidé kroužili mezi hytlermarkety a nenapadl je místní(nebo v nouzi vietnamský) řezník/pekař/hokynář......
Ale zase - 24 hodinový medyjální humbuk o ničem (jakože omílají nic konkrétního místo analýzy) kvůli třem hodinám je síla.
1) spadl fázový vodič vedení VVN 411 (všichni tvrdí, že to je prvotní příčina. Není tomu tak. Prvotní příčina je to PROČ spadl - šlendrián/test-záměr/nátlak/neschopnost/.....)
2-3) Ledvice se odpojily (nikdo zatím neřekl proč - přetížení/pod/pře/pětí/frekvence/.....)
3-2) Krasíkov? obsahoval BUG? a také odpojoval
4) odpojily se i další rozvodny ČEPS?
5) a samozřejmě padaly spoje na PDS.
Ví nebo spekuluje o tom někdo něco podrobnějšího?
Jinak bomba jak lidé kroužili mezi hytlermarkety a nenapadl je místní(nebo v nouzi vietnamský) řezník/pekař/hokynář......
Ale zase - 24 hodinový medyjální humbuk o ničem (jakože omílají nic konkrétního místo analýzy) kvůli třem hodinám je síla.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
-
- Site Admin
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Re: 7/25 rozpad přenosové soustavy na "ostrovy"
jo jo, taky sem si rikal jak skvele zafungovalo propagovane N+1
mpozna tak, jedna poruchu zpusobi druhou a jedem 

9.6kWp, 32kWh, 2400W + 3000W
BTC adresa pro podporu chodu fora: bc1qf5ueu7f9nunncnuz4vwlj3cnjk4m8asxejlhku
BTC adresa pro podporu chodu fora: bc1qf5ueu7f9nunncnuz4vwlj3cnjk4m8asxejlhku
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
Ostrovům zdar!
Ostrovan

Ostrovan

Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
No, vím... Boris s Vasjou ráno ukradli z místního železářství pilku na železo a šli na lup! Akorát uřízli špatnej drát, měl to být drát 4255/10, který je už 60 let bez proudu.
Pak nasedli na "pendl zdarma" do Ukrajiny, jenže vlak se zatím pro velká zpoždění pro výpadek proudu ani nehnul.
Zajímalo by mě jak dojíždělo metro? Žádné zprávy jsem neslyšel, že by vyprošťovali osoby z tunelů a tak, něco jsem slyšel, že by při výpadku měly vagony dojed do stanice, ale moc tomu nevěřím.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 5kWp
Panely západ: 3kWp
Panely východ: 0,6kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely hoře (top). 4kWp
zapomněl jsem přiložit jak to ČEPS má zapojený.
Co na tom, že zákon o POZE tu je od roku 2005 (ano, už dvacet let ....) což všichni koho pustili k mikrofonu říkali že v energetice trvá dvacet let přizpůsobit se novým výzvám. Inu nestihli to. Kdo by byl tak bláhový a čekal v ČR tah na bránu.
A je zajímavé jak jim v tomto smyslu prochází výmluvy, že "už" od roku 2016 mají v plánu zdvojení VVN vedení. To že prvních deset let bubinkali zatím nikdo z papalášů ČEPSu nevodsral. Inu ČR ve svých duhových barvách.
Inu generovat platy to by ČEPSu šlo, ale udržovat síť ve funkčním stavu, to chce fištróna. Na to každej nemá z hůry dáno.Co na tom, že zákon o POZE tu je od roku 2005 (ano, už dvacet let ....) což všichni koho pustili k mikrofonu říkali že v energetice trvá dvacet let přizpůsobit se novým výzvám. Inu nestihli to. Kdo by byl tak bláhový a čekal v ČR tah na bránu.
A je zajímavé jak jim v tomto smyslu prochází výmluvy, že "už" od roku 2016 mají v plánu zdvojení VVN vedení. To že prvních deset let bubinkali zatím nikdo z papalášů ČEPSu nevodsral. Inu ČR ve svých duhových barvách.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
Včera jsem v prázdninovém opojení byla pozvat známého z IT města na náš festival, a měl hlavu v pejru, že řeší nějaké vážné výpadky v Čechách, což se asi dotklo i konektivity AISů v celé republice. Tak jsem pak doma chtěla zjistit, co se stalo, a nedopatřením jsem shlédla na yutube jakousi Prima reportáž, kde jsem se vlastně nic nedozvěděla, ale zato si všimla ilustračních záběrů na FV panely na běžných střechách, velkých střechách a větší FV pole. Takže jsem dostala vizuální mesič, že za to můžu i já 

JJ. Vypsali záměr a skutek utek a prachy za distribuci skončily kdoví kde
https://portal.cenia.cz/eiasea/download ... nameni.pdf
Ale tentokrát to už určitě vyjde:
https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/792287

Čeps ted rejzuje miliardy za nakup levne a prodej drahe elektriky. A dokud to funguje, nic jineho je nezajima. Z toho jsou aspon odmeny jiste.
Tak jo, nejenom mně připadá že do očí bijící, nyní aktuální, lež ČEPSu a poblitiků (o výpaku) je součástí mejnstýmu. Jde nyní o to zda to byl obyčejný šlendrián (což - ČEPS - popírají), nebo úmysl (s jakýmkoli zadáním či cílem manipulace veřejnosti). Což se bude popírat mnohem hůř.
Kdyby sem němci poslali přepětí, tak kdo za to může? Je to stejný jako když ti dá někdo "facana". Seš blbec ty, že si si nechal dát facku, nebo "prvoúderník", dnes pro takového, často používaný výraz "agresor"?

Uzavíráme s "Fricama" nevýhodný smlouvy, a tohle má za následek tuto "dohru".
A kde je drát co spadnul? Dneska se pro něj vrátili Boris a Aljoša a odvezli ho do sběru.

Jinak když o tom píšou post-komunistický noviny, tak to zase sílu významu, alespoň u mě, výrazně snižuje.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely hoře (top). 4kWp
Panely hoře (top). 4kWp
No jo, když ono je tady, včetně Tebe, všechno post-komunistický. Takže když tu v ČR není jediný ne-post-komunistický občan případně ne-post-komunistický příznivec (volič post-komunistů), tak je těžko uvěřit co jsi chtěl sdělit.