Anenji 11kW nefunkční WIFI

Pravidla fóra
Pro získání samostatného fóra týkajícího se Vaší vlastní elektrárny, kontakrujte některého z moderátorů nebo admina.
V takto získaném fóru budete mít k dispozici jedno vlákno, které si budete moci moderovat, připadně bude zamčené a budete moci přispívat pouze vy. Dále je ožné si založit další vlákna pro obecné diskuse.
Odpovědět
Pirko19

Anenji 11kW nefunkční WIFI

Příspěvek od Pirko19 »

Ahojte všichni prosím o radu. Zakoupil jsem měnič Anenji 11kW samozřejmě je to čína. Měnič funguje, ale mám problém že se nezapne WIFI modul. Svítí na něm pouze led PWR, ale jinak nic. Komunikace přes aliexpres a přímo na výrobce je mizerná a v podstatě semnou výrobce nemluví. Kontaktovan přes ali, whatsapp, mail a už nevím jak jinak bych je kontaktoval. Chtěl jsem se zeptat zda má někdo s tímto měničem zkušenost. Zatím nemám měnič zapnuty trvale ale jen odzkoušený. Otázka: musí se měnič nechat déle zapnuty aby se wifi zapnulo, nebo se někde zapíná? Děkuji všem za odpověď
https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... 1802R52p5n
Jirka77

Re: Anenji 11kW nefunkční WIFI

Příspěvek od Jirka77 »

tak urcite musi probehnout nejake nastaveni a sparovani s wifiAP at uz pomoci wps nebo jestli se essid a heslo nastavuje rucne co ja vim. Samo se to urcite nenastavi a pak take musi byt dostatecny signal a kompatibilni nastaveni wifiAPcka jinak komunikace nebude. Pak si poloz otazku proc kupujes takovy menic kdyz pak nejsi schopny to rozumne provozovat a nikdo ti s tim nepomuze.
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100, 6.8kwp, 40kwh lifepo4.
Humux

Příspěvek od Humux »

Pirko19 píše: stř led 21, 2026 3:23 pm Ahojte všichni prosím o radu. Zakoupil jsem měnič Anenji 11kW samozřejmě je to čína. Měnič funguje, ale mám problém že se nezapne WIFI modul. Svítí na něm pouze led PWR, ale jinak nic. Komunikace přes aliexpres a přímo na výrobce je mizerná a v podstatě semnou výrobce nemluví. Kontaktovan přes ali, whatsapp, mail a už nevím jak jinak bych je kontaktoval. Chtěl jsem se zeptat zda má někdo s tímto měničem zkušenost. Zatím nemám měnič zapnuty trvale ale jen odzkoušený. Otázka: musí se měnič nechat déle zapnuty aby se wifi zapnulo, nebo se někde zapíná? Děkuji všem za odpověď
https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... 1802R52p5n
Tenhle měnič nevím, ale normálně se to dělá tak, že se bedna registruje na jisté saitě podle čárového kódu měniče. Vyplní se jméno a příjmení, datum narození, rodné číslo, bydliště, adresa měniče, déle IP adresa vnitřní sítě a adresa veřejné sítě. Registrace trvá pár minut. Po aktivaci se přidruží měnič k Apce.
Rozhodně se samo nic nepřipojí.
Jirka77

Příspěvek od Jirka77 »

no ale nejdrive musis ten menic pripojit na wifiAPcko, jestli se to dela manualnim zadanim SSID a hesla v menici nebo jestli to naskenujes dostupne wifi das pripojit a potvrdis na APcku WPS tlacitkem, dokud nebude pripojeny - online neni sance s tim neco dal delat.
Kostěj
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 34

Příspěvek od Kostěj »

Je k tomu manuál? Je tam něco o připojení?
Je u měniče dostatečně silný signál WiFi?
Jak máš nastaveno zabezpečení své WiFi sítě? Můžeš ho na chvíli úplně vypnout?
Je na tvém AP nastaven a zapnut DHCP server? Je v AP vidět seznam DHCP klientů?
Máš nějaký scanner své sítě, třeba Network Analyzer na mobil nebo Advanced IP Scanner na Windows? Je v nich vidět nějaká změna při zapnutí střídače?
Pirko19

Příspěvek od Pirko19 »

Ahojte, děkuji za odpovědi. Již provozuji jeden Daxtron 10kW má taky wifi a dělal jsem vše stejně, ale problém je v tom, že ten měnič musí vytvořit wifi síť na kterou se pak připojím a spáruji ho do aplikace. Problém je ale že tento měnič nevytvoří žádnou wifi ani skrytou na kterou bych se připojil. V návodu je to popsané přesně tak jak píšu. Připojit se k wifi měniče zapnou app a přiřadit ho do app. Již jsem to dělal na 4 měničích ale ty vždycky vytvořili wifi. Takže otázka spíš zní jestli musí být dýl zapnuty aby třeba wifi najela nebo jestli se někde musí sólo zapnout.
K Jirkovi77 - koupil jsem takoví měnič kvůli penězům a suchému kontaktu a není první co mám a signál mam dostatečný druhý měnič jede bez problémů.
Kostěj - viz text výše. Pokud se nezapne wifi modul na kterém ze 4 diod svítí jen jedna asi s tím nepohnu. viz foto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Humux

Příspěvek od Humux »

Pirko19 píše: pon led 26, 2026 3:45 pm Již jsem to dělal na 4 měničích ale ty vždycky vytvořili wifi. Takže otázka spíš zní jestli musí být dýl zapnuty aby třeba wifi najela nebo jestli se někde musí sólo zapnout.
Žádnej klient si nevytváří sítě. Měnič se do stávající sítě připojuje. Měnič musí mít stejné adresování předčíslí jako síť. Na internetu si najdi sajtu, kde zjistíš adresu měniče (nebo bude napsaná na tom WiFi modulu). Do routeru napiš IP adresu co si našel, tři poslední čísla napiš jaký chceš, tedy 2-254. Měnič se připojí, pak mu uprav IP adresu na tu co si měl na routeru a na routr jí vrať zpět. Tři poslední čísla nesmí být stejná.
Bylo by záhodno si něco o tom naštudovat.
Jirka77

Příspěvek od Jirka77 »

Neni pravda treba victron GX normalne vysila svoje APcko na ktere se pripojis kvuli konfiguraci nebo lokalnimu monitoringu ale zaroven bezi jako klient pro pripojeni k inteternetum. Na linuxu neni problem vytvorit si virtualni wifi interfejsy ktere maji rozdilna nastaveni a role ale deli se o 1 fyzicky HW, ale nevim jestli je to i tento pripad.
Humux

Příspěvek od Humux »

Jirka77 píše: úte led 27, 2026 7:51 am Neni pravda treba victron GX normalne vysila svoje APcko na ktere se pripojis kvuli konfiguraci nebo lokalnimu monitoringu ale zaroven bezi jako klient pro pripojeni k inteternetum. Na linuxu neni problem vytvorit si virtualni wifi interfejsy ktere maji rozdilna nastaveni a role ale deli se o 1 fyzicky HW, ale nevim jestli je to i tento pripad.
V případě že jsou použity dva nebo více měničů a není přítomnost internetu, tak jeden je Master a ostatní Slave. Master je v případě WiFi jako AP. Tímhle způsobem se ale na měnič z internetu nepřipojí.
No, a s Linux virtual interface můžeš jít tak akorát do ...... Sem třeba. :lol: Dneska je to všechno dělaný pro úplný blbce, takže stačí registrace přes internet na daný produkt a jede to do pár minut.
A pak je tady ještě otázka, zda WiFi má všechny celosvětové kanály a né jen čínské, na které to u nás fungovat nebude. A zase sme na začátku u registrace, kdese vypisuje stát.
Jirka77

Příspěvek od Jirka77 »

Fakt je ze kazda zeme ma trochu jine kanalovani na wifi a zadani lokace muze mit vliv na fukcnost, 2 vec. muze byt ze ne vsechny wifi a jejich mozna nastaveni jsou vzajemne kompatibilni, co jsem mel moznost videt tak hlavne ajfony jsou kramy ktere jsou dost vybirave a pokud neni nastaveni AP presne podle jejich specifikaci proste se nepripoji, pritom notebook v pohode, androjdy nekolik ks v pohode. Tech moznosti proc to nejde muze byt rozhodne vice, nehlede na jestli to treba vubec podporuje WPA sifrovani wifi atd, nebo take muze byt wifi modul poskozeny.
Odpovědět

Zpět na „Elektrárny uživatelů“