Montáž na strechu z asfaltových pásov

Odpovědět
sae

Montáž na strechu z asfaltových pásov

Příspěvek od sae »

Ahojte, má niekto z vás skúsenosť s montážou na strechu z asfaltových pásov? Chcel som to obísť vyrobením nosnej konštrukcie nad strechu, ale vyšlo by to hodne. Sklon mám 11°, orientácia juh. Vyrušuje ma letná horúčava, kedy by sa nosná konštrukcia zatavila do asfaltu a začalo by tam zatekať.
Jirka77

Re: Montáž na strechu z asfaltových pásov

Příspěvek od Jirka77 »

pocitej s tim ze kdyz je to zakryte panely ze ta strecha neni tak zahrata jako doted, vetsinou se to dela na kombisrouby skrz do tramu, coz se me take moc nepozdavalo, tak jsem vyrobil ocelovou konstrukci uchycenou svorkama za falce ale poradnymi svorkami ne temi plisky co se prodavaji na podelne jekly pak navaril podpery a panely jsou naklonene o 15st k jihu.(strecha je asi 5-7st k vychodu, kdybych to dal naplocho byl by o dost mensi zisk) Na ten asfalt pokud nechces vrtat srz by se to dalo zalozit na nejake betonove dlazdice na ty pripevnit konstrukci ale zavetrovat tu mezeru co vznikne naklonem jinak je tu sance ze to uleti.
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100, 6.8kwp, 40kwh lifepo4.
puls

Příspěvek od puls »

Ahoj,
mam jednu strechu na hospodarske 5 rokem, druhou nad stanim pro auta 2 rokem. Kombišrouby jsem pred dotažením podmazal polyuretanovym tmelem, pak dotahnul a matku znovu premazal polyuretanovym tmelem a zatim vse drzi. Zespod neni videt, ze by to nekde prokaplo. Co se tyka teploty tak ty pasy jsou naopak diky stinu chladnejsi.
Pavel
sae

Příspěvek od sae »

Vďaka za info. Ešte mi napadlo riešenie Purseal alebo nejaký gumoasfalt. Len tá životnosť ...
puls

Příspěvek od puls »

Nautilus

Příspěvek od Nautilus »

Na "asfaltu" musí být nátěr. Nejlépe světlý, ideálně stříbrný. Rozdíl teplot mezi oběmi variantami značný.

Mám na ploché střeše dvě klimy. Řešil jsem upevnění a nejlíp mi vyšlo postavit je na konstrukci, která bude ležet na střeše.
Stojan má čtyři nohy a pod každou je 20x20cm plech. Ten je podmázlý silnější vrstvou onoho plastového nátěru a po zavadnutí je do něho usazen. Vše je přes vrch znovu patřičně zapatláno. Zatížení každé nohy je cca 30kg a ani se nehnou. Myslím, že pro panely by něco podobnýho bylo v cajku.
puls

Příspěvek od puls »

kolega nesetril a nechal si z nerezu udelat kopii tohoto

https://www.chodska.cz/stresni-krytiny_ ... L_EALw_wcB
Odpovědět

Zpět na „Montážní poradna“