Ještě jsme tady my, flákači, co to čtou v práci v ČR, ale ten provoz jde přes proxy někde v Německu nebo Itálii.
Zrušení tohodle fóra
-
luky
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 5000
- Kapacita baterie [kWh]: 12
Re: Zrušení tohodle fóra
mobilní elektrárna (VW California): 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 250VA, Victron charger 20A. Orion 30A
domácí elektrárna "ETERNIT": FV 5kWp, LiFePO4 48V/120Ah+120Ah, Axpert King 48/5000
domácí elektrárna "ETERNIT": FV 5kWp, LiFePO4 48V/120Ah+120Ah, Axpert King 48/5000
- redcrown
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 20000
- Kapacita baterie [kWh]: 80
Ahoj,
Dumi, zkus to nějak dát dohromady. Já si velice vážím tvé práce a budu moc rád, pokud fórum přežije. Kdyby se ti hodil nějaký menší příspěvek třeba na HW, tak hoď nějakou formu, jak to poslat. Jsem tady na fóru téměř od začátku a všem, kdo konstruktivně přispívají, moc děkuji za cenné rady. Kde bych dneska byl nebýt této komunity.
PS. někdy už mě někteří s jejich debilními příspěvky a komentáři tak serou, že bych navrhoval hlasování, zda-li je bez milosti nevyhodit.
Dumi, zkus to nějak dát dohromady. Já si velice vážím tvé práce a budu moc rád, pokud fórum přežije. Kdyby se ti hodil nějaký menší příspěvek třeba na HW, tak hoď nějakou formu, jak to poslat. Jsem tady na fóru téměř od začátku a všem, kdo konstruktivně přispívají, moc děkuji za cenné rady. Kde bych dneska byl nebýt této komunity.
PS. někdy už mě někteří s jejich debilními příspěvky a komentáři tak serou, že bych navrhoval hlasování, zda-li je bez milosti nevyhodit.
Ostrov s nabíjením z DS, přes 20kWp, 3x2 XTM4000-48, VT40-80, 80kWh second life LFP (zbývá zapojit dalších 30kWh), BMS Batrium
2x Skútr E-Max120L, Enyaq 85x
2x Skútr E-Max120L, Enyaq 85x
-
dumi
- Site Admin
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Uz mam plan na miraci na jinej HW, ale nejsem si jistej jestli to tenhle tyden zvladnu. Jeste to musime vydrzet v tomto rezimu. Zatim to aspon nejak bezi. Tak snad je to aspon trochu snesitelne/=.
Diky za pochopeni a podporu
Diky za pochopeni a podporu
-
luky
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 5000
- Kapacita baterie [kWh]: 12
Hlásím, že já žádné zpomalení nebo nedostupnost nepozoruji.
A taky koukám, že dumi tu nikde nemá QR kód, kam by se nějaké drobné daly poslat. Vím, že příspěvek pošle dohromady 5 lidí, ale za pokus to stojí, ne?
A taky koukám, že dumi tu nikde nemá QR kód, kam by se nějaké drobné daly poslat. Vím, že příspěvek pošle dohromady 5 lidí, ale za pokus to stojí, ne?
mobilní elektrárna (VW California): 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 250VA, Victron charger 20A. Orion 30A
chvilemi to jede v pohode, ale casto vubec nebo brutalne pomalu 
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100, 6.8kwp, 40kwh lifepo4.
Zdravím ,
dumi díky za Tvou pozornost a veškerou práci jíž věnuješ tomuto fóru
.
Rád Ti přispěju
.
Spomalení ? Jo jo , vyskytuje je tu spomalování . Někdy je to v pohodě a občas se to táhne jako zasychající sopel . Že by to bylo kvalitou načítaného obsahu ?
Elektronům zdar
dumi díky za Tvou pozornost a veškerou práci jíž věnuješ tomuto fóru
Rád Ti přispěju
Spomalení ? Jo jo , vyskytuje je tu spomalování . Někdy je to v pohodě a občas se to táhne jako zasychající sopel . Že by to bylo kvalitou načítaného obsahu ?
Elektronům zdar
4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 55 MWh @ 80.000 motohodin .
-
vata
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 3300
- Kapacita baterie [kWh]: 20
- Kontaktovat uživatele:
Dneska to šlape hezky, už nějaké změny, nebo jen boti dali pokoj?
Taky frustrující zkušenost z IT: když to šlape, nikdo nechválí, jako by to byla samozřejmost. Když je problém, tak běda.
Taky frustrující zkušenost z IT: když to šlape, nikdo nechválí, jako by to byla samozřejmost. Když je problém, tak běda.
LiFePo 760Ah/24V, východ 900Wp, jih 2400Wp, Victron MPPT 150/100, Tristar TS-60, Victron Smart 3000VA, DC 12V systém Victron Orion, automatizace Valc, monitoring ValcMonitor
Tak samozrejme cekala jsi snad neco jineho 
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100, 6.8kwp, 40kwh lifepo4.
-
vata
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 3300
- Kapacita baterie [kWh]: 20
- Kontaktovat uživatele:
V práci ne, tam se to očekává. Ale na v zásadě neziskových platformách je to užírající. Jak jsem psala, hostuju toho víc - pro blízké komunity a přátele, tak s tím mám jistou zkušenost - i když ne v tak ryzí formě jako dumi tady. Protože mě to baví, a relativně silný server provozuju především pro své potřeby, jsem to samozřejmě neřešila, když bylo třeba, jsem prostě rozšířila paměť, ugradovala CPU, dokoupila další disky do pole, posílila UPS... Ale ty ceny šly nahoru tak, že tahle nadšenecká činnost naráží na ekonomické limity. Kdybych při potížích dostala čočku jako dumi tady, nejspíš bych hodně bouchla. A kdybych ještě musela dotovat elektřinu na provoz serveru, asi bych zavřela krám...
LiFePo 760Ah/24V, východ 900Wp, jih 2400Wp, Victron MPPT 150/100, Tristar TS-60, Victron Smart 3000VA, DC 12V systém Victron Orion, automatizace Valc, monitoring ValcMonitor
-
dumi
- Site Admin
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Zatim to vypada na klid pred bouri, co jsem sledoval tak boti utoci ve vlnach 
snad se brzo dostanu k migraci. pak by to melo byt podstatne lepsi.
snad se brzo dostanu k migraci. pak by to melo byt podstatne lepsi.
Zkušenost je, že ddos útoky jsou 24 hodin. (asi se na tuto dobu pronajímají ovládnuté koncové body - botnety?). A obvykle mají nějaký specifický způsob jak vytíží server. Takže nic jiného než mitigace na aplikační úrovni nepomáhá. Jde to z různých AS a je to vždy jiné (dopředu připravené). Pro nás uživatele informace je, že pokud web neodpovídá, tak to zkusím zítra (za víc jak 24 hod.). Peníze Arboru asi cpát nebudeme.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)