Zapojenie Back-up u GoodWe 3648

Odpovědět
boss4112@azet.sk
Příspěvky: 14
Registrován: pon lis 29, 2021 11:51 am

Zapojenie Back-up u GoodWe 3648

Příspěvek od boss4112@azet.sk »

Zdravím Vás,

Som tu nový a hľadal som najprv odpovede na tomto fóre, avšak nedopracoval som sa k odpovedi, ktorú hľadám tak to skúsim objasniť a možno sa niekto nájde .

Konkrétne mám menič Goodwe 3648 a riešim prepínanie sieti cez I-O-II prepínač .
I - DS + on grid
II - back up

Pri tomto meniči viem, že N vodiče sa musia taktiež oddeliť a on grid a back sa nesmú stretnúť .

Neporadil by mi prosím konkrétne zapojenie môjho prípadu cez nejaký náčrt alebo schému ?

Poprípade keby je niekto fakt macher v hybridných elektrárňach a poradil mi cez Sukromu správu alebo hovor tak aj zaplatím .

Ps pre ľudí s odpoveďou : “zavolaj si na to elektrikára” ... Po škole som si urobil potrebné certifikáty na FVE aj elektro a chcel by som sa tomu v budúcnosti venovať a momentálne si tvorím tieto zostavy skúmam ich do hĺbky a pozerám na možné situácie, ktoré sa môžu vyskytnúť .

Vopred Dakujem za info
Diablo007
Příspěvky: 721
Registrován: stř bře 31, 2021 7:37 am
Bydliště: Vyškov

Re: Zapojenie Back-up u GoodWe 3648

Příspěvek od Diablo007 »

A teď se tedy zeptám asi rejpave nevím jak na SK ale v ČR si zkoušky na fve může udělat jen člověk s vyhláškou 50 a tu vyhlášku dostane jen vyučený elektrikář a u vyučeného elektrikáře mi přijde zvláštní že že by pro něj byl problém zapojit přepínač síti kór když v krabičce s ním je dokonce návod?
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Kodl69
Příspěvky: 657
Registrován: úte dub 06, 2021 10:45 pm

Re: Zapojenie Back-up u GoodWe 3648

Příspěvek od Kodl69 »

Aspoň je vidět, co dnes školství produkuje, a nebo jinak - trochu to chápu, když budu 20 let sekat drážky a tahat kabely a nejsložitější obvod, kterej zapojím je schodišťák (i to každej elektrikář nedá), tak bude tohle taky maturita. Zkusil bych napřed internet, je tam skoro všechno, jenom zkusit pohledat...
Polostrovní FVE 4.5kWp na severu jižní moravy. Samodomo měnič, osvětlení na DC, nic od Victronu, Studeru...
mgx
Příspěvky: 24
Registrován: pát lis 19, 2021 1:09 pm

Re: Zapojenie Back-up u GoodWe 3648

Příspěvek od mgx »

GOODWE_wiring.jpg
GOODWE_wiring.jpg (91.32 KiB) Zobrazeno 497 x
ak ty mas elektrikarske papiere, tak ich rovno vrat :). Zapojenie je rovnake pre typ ktory potrebujes, prepinac sieti musi vediet zapojit aj elektrikarsky elev.
Uživatelský avatar
marsal
Příspěvky: 327
Registrován: pát dub 09, 2021 11:10 am

Re: Zapojenie Back-up u GoodWe 3648

Příspěvek od marsal »

mgx píše: úte lis 30, 2021 7:01 am ak ty mas elektrikarske papiere, tak ich rovno vrat :).
Nic si z toho nedělej, boss4112, já jsem elektrotechnický inženýr a mám tady jeden přiblblý dotaz za druhým, jak lze snadno dohledat. A zatím mne tu nechávají žít, lidi jsou tu hodní.
Kodl69
Příspěvky: 657
Registrován: úte dub 06, 2021 10:45 pm

Re: Zapojenie Back-up u GoodWe 3648

Příspěvek od Kodl69 »

to mi připomělo známýho někde od Žilimy: "Aký já som inzenier, otovrím oblok a pozerám na hnoj" :) omluvte chyby, slovensku normálně nepíšu, ale tohle by se překládat nemělo
Asi chtěl tohle: hager sft 440. https://www.hager.cz/katalog-produktu/d ... ffe=sft440 výstupy jsou nahoře. tři fáze 1,5,9, a 13 N. to povede na zálohovanou část instalace.
vstupy jsou dole. 2,6,10 fáze z DS, 14 N z DS. 4,8,12 spojit a zapojit na L backup měniče. 16 N backup měniče. Stačí? malovat se mi to nechce.
Polostrovní FVE 4.5kWp na severu jižní moravy. Samodomo měnič, osvětlení na DC, nic od Victronu, Studeru...
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“