Zdroje 5V30A

Odpovědět
drcvach

Zdroje 5V30A

Příspěvek od drcvach »

EDIT: oddeleno od inzaratu

Ahoj,
díky za ověření rozsahu napětí.
Napadla mne ještě jedna otázka, která by zajímala možná ještě další - jelikož bych chtěl ty zdroje použít v sériovém zapojení jako nabíječku k elektrocentrále - nezhroutěj se, když je připojím k baterkám čímž odběr půjde přes jejich 30A limit budou muset jít napětím dolů?
A ještě mě pak napadlo, jestli to je vůbec dobrej nápad, stavět takovou nabíječku z 10ti malejch zdrojů :worker:
josse

Re: Zdroje 5V30A

Příspěvek od josse »

PS: Admine, neoddělíš otázky a odpovědi nesouvisející s inzerátem do samostatného vlákna?
drcvach píše:Ahoj,
... jelikož bych chtěl ty zdroje použít v sériovém zapojení jako nabíječku k elektrocentrále - nezhroutěj se, když je připojím k baterkám čímž odběr půjde přes jejich 30A limit budou muset jít napětím dolů?
A ještě mě pak napadlo, jestli to je vůbec dobrej nápad, stavět takovou nabíječku z 10ti malejch zdrojů :worker:
Doporučil bych větší napětí jednotlivých...
U dvou 24V když jeden vypadne - nic se nestane.
U čtyř 12V když jeden vypadne - nic se nestane.
U 10x 5V ... Baterie vybité, na nabíjení stačí 9 kusů, ten co se přehřeje a vypne, záleží jak je udělaný... Když má na výstupu synchronní usměrňovač, záleží odkud je napájený, pokud pomocným vinutím z transformátoru, pak nebude mít dost elektriky. V těch tranzistorech na výstupu se bude využívat parazitní dioda, která má možná Vf=1V, pro 30A odhaduju 4 paralelně... 7.5W, na to to pouzdro není dělaný...

Za mě při sériovém spojování jako nabíječ je třeba zaručit aby při vypnutí nebo omezení jednoho přestal proud úplně, jinak hrozí poškození... Můj příklad... 14S LiIon, 4,1-3,35V = minimálně 10,5V jeden zdroj v sérii aby se to nestalo. Používám 24V co mi zbyly za nehty...

Doporučuji průmyslové zdroje, nebo serverové 12V... Prodávají se i 1600W co vím a nevím že by odcházeli... Ty serverové >800W jdou snadno předělat na 12V, berte ty s ventilátory! Nevím jak je to s proudovým omezením. To bude asi u každého jiné. Dost nových průmyslových umí jet v režimu paralel/nabíječka jsou na to přímo dělané(proudové omezení na výstupu)
3,6kWp GWL Poly + 8,82kWp Canadian Mono, 3x PIP4048MS, 4x80P14S = 4480Cells 18650 (~840Ah/44kWh)
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“