Na výrobně mám střídač GW, který má tu vlastnost, že při změně zatížení domu (cokoli zapnout/vypnout) to rychle dorovná změnou dodávky na 3 fázích, pak se podívá do nastavení, tím si "vzpomene", že je nastavený do asymetrického režimu a trochu pomaleji dorovná zátěž jednotlivě po fázích. TAkže neustále dochází k malým přetokům a odběrům na jednotlivých fázích. Civilizovaný svět to neřeší, protože počítá spotřebu součtu fází a ta je nula. Ale ČEZký banánistán má měření po fázích a neustále mám přetoky (i v prosinci, když nemá co přetékat) a odběry (i v červnu, když pořád mám energie na rozdávání. Takže v ČEZku toto řeší sdílení sám sobě, kdy mi spotřeby a odběry po fázích odečtou a zaplatím za ně "jen" distribuční a další poplatky, ale ne rozdíl v ceně nákupu a prodeje.
Taky když mám vlastně 2 OM, tak mám 2 iterace, takže reálně jedno OM může dostat až 75% dodávky (pokud zrovna není odběr v 2.OM) Což je taky výhoda, může se využít víc výroby - podle okolností, když to vyjde blbě, tak ne .
Tak proto.