pepros píše: ↑pát říj 14, 2022 12:48 pm
Nechce se mi věřit, že takový měnič neexistuje. Tak schválně. Přikládám seznam měničů, které jsou na 48v a fungují s Pylontechem. Jsou nějaké k dostání v naších končinách? Existuje nějaký EU shop, kde nakupujete? Sám jsem procházel a na žádný, co se zde prodává, jsem nenarazil. Asi jde sehnat z US nebo odjinud, ale raději bych z EU.
Sám jsem si stavěl fotovoltaiku, postavil jsem to na 48v. Dneska už bych to neudělal. Ale je to takové, jaké to je. Poučení je zde, jenom z toho s elegancí vybruslit. Kdo dokáže konkrétně poradit, tak za to děkuji.
Tak jsou různé stroje, které na tom seznamu jsou (Victron, Studer, atd.), ale ty ti přijdou drahé. Ono tam můžou být přístroje pouze s nějakou minimální účinností, takže to potom samozřejmě nesplní ty Axperty a podobné.
Pokud ti jde výhradně o ty dotace, tak stejně budeš muset řešit další věci, které úplně svépomocí asi nedáš (projek, revize, autorizovaná montáž, protokol o nastavení ochran, atd.).
Ty dotace bych nebral jako úplně výhru. V podstatě to bude stát asi celkem stejný peníz nakonec. Jenom se ta dotace přerozdělí mezi všechny ty subjekty.
Pro mě jsou jakékoliv dotace v této podobě celkem zakázané slovo.
Doporučuji pořídit Studera z Secondsolu a budeš mít klid.