EASUN IGridSV-IV5.6KW - InfiniSolar V IV

Odpovědět
007tommas

EASUN IGridSV-IV5.6KW - InfiniSolar V IV

Příspěvek od 007tommas »

Ahojte, chcem sa poradiť, informovať či nemáte skúsenosť.

Mám menič EASUN IGridSV-IV5.6KW - InfiniSolar V IV a druhý mám na ceste tak špekulujem ako najviac využiť systém. Keďže je počasie pod psa a občas vykukne slnko a batérie to aj tak nabíja minimálne a ak sa ide na batériu tak sa ide 1deň a 10 na sieť v skrátke, príde mi to neekonomické a sú tam väčšie straty keď sa ide do batérie a z nej. Bežne keď je pod mrakom to dá tak 200W-500W a zvažujem mu nastaviť prioritu nabíjania/napájania na LOAD / BATTERY / UTILITY. Nemáte skúsenosť či menič bude robiť pretoky do siete? lebo samozrejme pri tomto režime musím mať zapnuté AC IN ináč by to ťahal z batérie ale keď bude vybitá nemá od kiaľ ťahať.

Cez leto nebol problém s pôvodným systémom bežať čisto z batérii lebo predsa je slnka viac. Po pridaní3,6kW to je lepšie, nabijem viac batérie a ohrejem vodu/ akumulačku / vírivku.

Pohrávam sa aj s myšlienkou čo s letmými prebytkami keď vzniknú a keďže tento invertor je schopný tlačiť aj do siete tak ma napadlo aj to. Ak by som sa rozhodol pre túto variantu, čo by bolo nutné vybaviť okrem žiadosti?

ďakujem za vaše rady a odpovede.

S pozdravom Tomáš.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“