Maximální vstupní napětí SIton 210

Pravidla fóra
Pro získání samostatného fóra týkajícího se Vaší vlastní elektrárny, kontakrujte některého z moderátorů nebo admina.
V takto získaném fóru budete mít k dispozici jedno vlákno, které si budete moci moderovat, připadně bude zamčené a budete moci přispívat pouze vy. Dále je ožné si založit další vlákna pro obecné diskuse.
Odpovědět
maca

Maximální vstupní napětí SIton 210

Příspěvek od maca »

Ahoj,

mám Siton 210 a k němu aktuálně 6 zapojených starších panelů - Scheuten Multisol 200 M5.
Open circuit voltage = 58.4V
Peak Power Volatage = 46.9V

Mám ještě 2 stejné panely, které nemám využité.

Můžu tam jeden panel přidat navíc když mám na Sitonu kondenzátory 450V nebo bych odpálil něco jiného na desce?
brumlaj

Re: Maximální vstupní napětí SIton 210

Příspěvek od brumlaj »

Jakou máš zátěž? Co si od toho rozšíření slibuješ?
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
maca

Příspěvek od maca »

Zátěži je bojler přibližně 1300 W ale občas si to chci přepnout na přímotop (jaro, podzim)ten má dva stupně 1200 a 800W
maca

Příspěvek od maca »

Co myslíte dá se tam připojit ještě jeden panel nebo už radši ne?
brumlaj

Příspěvek od brumlaj »

Připojit se tam panel dá. Siton jej skousne bez ztráty květinky.
A teď co to udělá se zátěží. Nominální napětí zátěže je 230V.
Ty tam, pokud budeš schopen dosáhnout odběru tak aby jsi stáhnul napětí na Umpp, budeš mít 328V. Co předpokádáš, že zařízení, které je konstruováno na 230V udělá pokud na něj připojíš 328V?
(a to nehovořím, že pokud nebudeš schopen odebírat Impp, tak se napětí bude zvedat až na skoro 409V., Co na to spirály? 1300/230V=5,7A)
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
maca

Příspěvek od maca »

No jo vlastně. Jsem se na to nedíval pohledem spotřebiče. Super díky za vysvětlení.
Odpovědět

Zpět na „Elektrárny uživatelů“