Spotřeba měniče v poh stavu
Spotřeba měniče v poh stavu
Ahoj, zajímá mě kolik si bere měnič sám pro sebe v pohotovostním režimu.
konkrétně budu mít Třífázový asymetrický hybridní střídač SofarSolar 15000TL-3PH a píšou u něj pouze <15W a to je stejné i u jeho dalších 6 variant.
Tak by mě zajímalo jak je to reálně. Nebo i u jiných měničů.
Díky.
konkrétně budu mít Třífázový asymetrický hybridní střídač SofarSolar 15000TL-3PH a píšou u něj pouze <15W a to je stejné i u jeho dalších 6 variant.
Tak by mě zajímalo jak je to reálně. Nebo i u jiných měničů.
Díky.
Re: Spotřeba měniče v poh stavu
Zdravím ,
1. to není měnič ale střídač .
2. <15W bude ve stadby , nikoli při plném vědomí .
3. hybrydní stídače jsou obecně hi-tech nástěnná topidla
. Holt sou dnes v kurzu .
Elektornům zdar
1. to není měnič ale střídač .
2. <15W bude ve stadby , nikoli při plném vědomí .
3. hybrydní stídače jsou obecně hi-tech nástěnná topidla

Elektornům zdar

4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 47 MWh @ 72.000 motohodin .
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Já mám sice GoodWe, ale je to taky hybrid, tak vyjádřím názor:
- byla to jedna z hlavních věcí, které jsem hlídal před koupí a můj řadič má do 15W - ale v podstatě to není poznat a není to důležité.
- z hlediska financí při provozu je daleko důležitější, kolik řadič "přicucává" z distr. sítě - což není spotřeba, ale je to o tom, jak dobře umí střídač hlídat hranici mezi odběrem a dodávkou do distribuční sítě. GoodWe v tom není moc dobrý, přicucne zbytečně tak 1-2 kWh denně, pokud by měl zakázané/omezené přetoky, tak ještě víc. Tak bych před koupí hlídal spíš tohle, v parametrech to není nikdy nikde napsané, jedině pozjišťovat na fórech.
- byla to jedna z hlavních věcí, které jsem hlídal před koupí a můj řadič má do 15W - ale v podstatě to není poznat a není to důležité.
- z hlediska financí při provozu je daleko důležitější, kolik řadič "přicucává" z distr. sítě - což není spotřeba, ale je to o tom, jak dobře umí střídač hlídat hranici mezi odběrem a dodávkou do distribuční sítě. GoodWe v tom není moc dobrý, přicucne zbytečně tak 1-2 kWh denně, pokud by měl zakázané/omezené přetoky, tak ještě víc. Tak bych před koupí hlídal spíš tohle, v parametrech to není nikdy nikde napsané, jedině pozjišťovat na fórech.
Záleží na nastavení a zapojení. Mám taky goodwe a dnes zatím přícuc 0,1 kWh, včera celodenní 0,3 kWh.pave69 píše: ↑pon čer 26, 2023 3:22 pm Já mám sice GoodWe, ale je to taky hybrid, tak vyjádřím názor:
Spotřebu mají střídače velmi podobnou. Prostě si přidej 1 až 2 panely oproti požadovanému výkonu FVE. To pokryje celoroční spotřebu střídače.
Hybridní FVE 8,1 kWp, GoodWe 10K-ET Plus, 4 x Pylontech Force H2 14,2 kWh
Mám 2x DEYE 10 kW a se zakázanými přetoky do sítě si dohromady vzali ze sítě za 10 dní asi 12 kW. Tak jsem se nas..l a přepnul to na ostrov 

- pave69
Jo, to je řešení. Já to mám tak, že:
- v létě (teď) k přícucům dochází méně, protože FV pořád dodává - hlavně jde o období ranní a večerní špičky, pokud v tu dobu svítí a FV už posílá do DS, tak se přícucy minimalizují (navíc mi povolené přetoky vydělají mnohem víc, takže nějaký přícuc je detail)
- kolem rovnodennosti březen/říjen se dá přepnout na ostrov
- přes zimu mám výrobu tak nízkou, že vypnu přetoky a pořád přicucávám, stejně s FV energií nevystačím.
Ještě pozor na to, že přícucy měří "správně" jenom elektroměr. Střídač ukazuje mnohem nižší hodnoty. Je to způsobeno českým měřením po fázích.
- v létě (teď) k přícucům dochází méně, protože FV pořád dodává - hlavně jde o období ranní a večerní špičky, pokud v tu dobu svítí a FV už posílá do DS, tak se přícucy minimalizují (navíc mi povolené přetoky vydělají mnohem víc, takže nějaký přícuc je detail)
- kolem rovnodennosti březen/říjen se dá přepnout na ostrov
- přes zimu mám výrobu tak nízkou, že vypnu přetoky a pořád přicucávám, stejně s FV energií nevystačím.
Ještě pozor na to, že přícucy měří "správně" jenom elektroměr. Střídač ukazuje mnohem nižší hodnoty. Je to způsobeno českým měřením po fázích.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23

Ostrovům zdar!

Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Díky všem za odpověd. ten 15kw střídač bude připojený k 10kw panelům. Myslel jsem do budoucna až bude možné rozšířit, což už se stalo. Takže až to bude spuštěný udělám testovací období a kdyžtak se těch dalších 9 panelů po 550w prostě přidá a nazdar bazar.
Jak to tak tady pročítám, tak ten přícuc je u Goodwe asi normální, že?Sten77 píše: ↑pon čer 26, 2023 4:00 pmZáleží na nastavení a zapojení. Mám taky goodwe a dnes zatím přícuc 0,1 kWh, včera celodenní 0,3 kWh.pave69 píše: ↑pon čer 26, 2023 3:22 pm Já mám sice GoodWe, ale je to taky hybrid, tak vyjádřím názor:
Spotřebu mají střídače velmi podobnou. Prostě si přidej 1 až 2 panely oproti požadovanému výkonu FVE. To pokryje celoroční spotřebu střídače.
Mě to dělá v momentě, kdy jedu na baterii - ze sítě to stále přicucává cca 50 - 130W. Za 24 hodin (dělá to ale jen v čase cca 19:00 - 8:00) to vezme zhruba 1-1,3 kWh, což se dá přežít.
9,9 kWp (V/Z: 3,85 / 6,05 kWp); Goodwe 10K-ET; Pylontech H1 14,2 kWh
-
přícuc
Dobrý den, takže když mě Goodwe na grafu za celý měsíc ukáže nákup 23.5 kwh a na elektroměru se ukáže spotřeba 48.2kwh, tak rozdíl je přecuc? Děkuji jsem laik a omlouvám se.
Je to tím, že Gůdvé nepočítá s českým omrdáním zákazníka ČEZem. Tedy, že když na jedné fázi máš přetok a v tom samém okamžiku na jiné fázi odbíráš, tak v ČEZku cáluješ. Za hranicemi se obé odečítá. A GůdVé nebude pro nás dělat NASA. Prostě nám musí stačit hardvér co prodávají i skopčákům. To že trochu pozmění firmvér neznamená, že to bude počítat jak ČEZ píská (když na to třeba není dost dobrý hardvér).
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
- pave69
Celé (48kWh) je to přícuc a brumlaj pěkně vysvětluje, proč se ty dvě hodnoty liší. 

Jestli to správně chápu, tak tento rozdíl mezi statistikou měniče a elektroměru vznikne jen tehdy, pokud mám na některé ze 3 fází odběr vyšší než zhruba ty 3,3 kWh a na této fázi se teda přibírá ze sítě, ikdyž na obou zbývajících je přetok. Je to tak?brumlaj píše: ↑pát čer 30, 2023 3:29 pm Je to tím, že Gůdvé nepočítá s českým omrdáním zákazníka ČEZem. Tedy, že když na jedné fázi máš přetok a v tom samém okamžiku na jiné fázi odbíráš, tak v ČEZku cáluješ. Za hranicemi se obé odečítá. A GůdVé nebude pro nás dělat NASA. Prostě nám musí stačit hardvér co prodávají i skopčákům. To že trochu pozmění firmvér neznamená, že to bude počítat jak ČEZ píská (když na to třeba není dost dobrý hardvér).
Ne jenom.
GůdVé reaguje na změny spotřeby v řádu sekund, nikoli okamžitě. Takže než výkon vyrovná s odběrem, tak se započítávají přetoky/odběr a to na každé fázi zvlášť. Takže nejen přes den, ale i v noci, pokud jedeš z akumulátoru.
(odběr jak jej naznačuješ je v kW ne v kWh - sorry, musel jsem si rýpnout)
GůdVé reaguje na změny spotřeby v řádu sekund, nikoli okamžitě. Takže než výkon vyrovná s odběrem, tak se započítávají přetoky/odběr a to na každé fázi zvlášť. Takže nejen přes den, ale i v noci, pokud jedeš z akumulátoru.
(odběr jak jej naznačuješ je v kW ne v kWh - sorry, musel jsem si rýpnout)
Naposledy upravil(a) brumlaj dne pát čer 30, 2023 6:26 pm, celkem upraveno 1 x.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
- pave69
Né není. Je to tak, že když se zvýší odběr, třeba o 1kW na 1. fázi, tak střídač to nejdřív dorovná tak, že pošle 333W na každou fázi. Všude ve světě se to počítá tak, že odebíráš 1 kW a posíláš 1 kW (3*333W), takže výsledkem je nula - to ukáže střídač a jeho statistika. Ale v ČR je měření po fázích, takže napočítají 667 W odběr z distribuce (=přícuc) na 1. fázi a dodávku do sítě 2x333W na fázích 2 a 3. Střídač vzápětí zjistí, že je přepnutý do asymetrického režimu a opraví to, na fázi 1 pošle ten 1 kW, do ostatních nic. Ale krátkodobě tam vznikne ten mezifázový překmit, což je asi tím, že tu asymetričnost číňani nějak jen dolepili do FW a není to úplně tipťop.
-
přecuc
Hoši děkuji za odpovědi pochopil jsem. Je pravda že tady z 95% ničemu nerozumím.
Vím jen že se do ničeho nehrabat a nechat si poradit.
Byl by tady někdo z okolí Plzeň Domažlice kdo by poradil? a zasvětil?
Děkuji B.Jirka Holýšov
Vím jen že se do ničeho nehrabat a nechat si poradit.
Byl by tady někdo z okolí Plzeň Domažlice kdo by poradil? a zasvětil?
Děkuji B.Jirka Holýšov
Me to teda zatim ukazuje stejne hodnoty nakupu (SEMS /elektromer). Pravda, jedu jen 5 dnu, ale vzhledem k tomu, ze dotycny vyse mel rozdil kolem 100% za mesic, tak uz by se mela i u me projevit nejaka odchylka. No uvidim v delsim case, jak to bude vypadat. Jinak jsem zatim s FVE velmi spokojen.
-
Zdravím, komplet červen: SEMS prodej 26,1kWh elektroměr A+1.8.0 celkový odběr 47kWh.
Hezký den.
Hezký den.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
Zdar ve spolek, tak já hlásím za červen prodej 0kWh
(ostrov) a odběr taky 0kWh
Přicházím o něco??? 

Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Zdravím ,
u mě rovněž za červen odběr z DS 0,000mWh a dodávka do DS 0,000mWh (malé m je správně
) .
Pohoda , klid , zero-byrobordel a nostres k nezaplacení
.
K tématu : spotřeba měniče v pohotovstním stavu je mi buřt -> od února jede nonstop na plný kule
.
Elektronům zdar
u mě rovněž za červen odběr z DS 0,000mWh a dodávka do DS 0,000mWh (malé m je správně

Pohoda , klid , zero-byrobordel a nostres k nezaplacení

K tématu : spotřeba měniče v pohotovstním stavu je mi buřt -> od února jede nonstop na plný kule

Elektronům zdar

Pokud kule zvládaj, že jsou od února nonstop plný, tak abramsi klobouk dolů

He,he, "joudy" budou odpojovat kdy budou opravdoví solární baroni chtít. Ti mají letité smlouvy za 35,-Kč/kW né-li více a panely na loukách, polích a prodávají do podílu ČEZ nebo krajově. Že bych se jako "jouda" na to nevsral! KOlik že dávají? 3,50kč?

Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
1) kWh nikoli kW
2) 35,- Kč/kWh z FVE nebere nikdo ani dnes, ani nikdy dříve. - projdi si rozhodnutí ERÚ.
3) tomas nám tu zcela jasně popsal k čemu jsme tu distributorům. Vobyčejné vovce na stříhání kdy se mocným zachce. A Ty jim to svými postoji žereš i s navijákem a co je horší ve společnosti lživými argumenty podněcuješ vnitřní nepřátelství.
2) 35,- Kč/kWh z FVE nebere nikdo ani dnes, ani nikdy dříve. - projdi si rozhodnutí ERÚ.
3) tomas nám tu zcela jasně popsal k čemu jsme tu distributorům. Vobyčejné vovce na stříhání kdy se mocným zachce. A Ty jim to svými postoji žereš i s navijákem a co je horší ve společnosti lživými argumenty podněcuješ vnitřní nepřátelství.
Zdravím ,
. Jinak vše zvládá na jedničku
. V červnu AC 0,8MWh .
Elektronům zdar
V únoru sem na něj pověsil druhej barák (celoelektrickej) a provizorně přihodil pár kWp od souseda . Největší "potíže" měnič má se současným rozběhem 1kW čerpadla ve studni + 1,5kW čerpadla v přečerpávacím septiku . Už se to stalo třikrát , roztočení dvou asynchroňáků bez softů řádně zatřese s napětím

Elektronům zdar