Bodovačka
Re: Bodovačka
Záleží k jakému účelu by měla sloužit.
Já používám asi půl roku tuhle:
https://www.aliexpress.com/item/1005005927767864.html
Na bodování akupacků do akunářadí postačuje.
Jsou nějaké videa na YouTube. Tak se mrkni
Pak mám ještě tuhle ve starším provedení.
https://www.aliexpress.com/item/1005005805107858.html
Ta je tak na drátky. Větší výkon jsem od toho nečekal.
Ale zase už nabodovala cca 4000 ks 18650 a pořád funguje.
Já používám asi půl roku tuhle:
https://www.aliexpress.com/item/1005005927767864.html
Na bodování akupacků do akunářadí postačuje.
Jsou nějaké videa na YouTube. Tak se mrkni
Pak mám ještě tuhle ve starším provedení.
https://www.aliexpress.com/item/1005005805107858.html
Ta je tak na drátky. Větší výkon jsem od toho nečekal.
Ale zase už nabodovala cca 4000 ks 18650 a pořád funguje.
Chci jí jen na občasnou opravu špatných baterek do nářadí a malých vozítek. Cca 100ks 18650 za rok. Jen bych nerad něco koupil a pak s tím nesvařil ani 0.1 niklák. Kdyby ty akupacky v nářadí nedělali tak natěsno, klidně bych letoval, ale to už se nevejdu do pouzdra. Proto bych potřeboval i bodovačku. Díky za odkaz
V CZ jsem našel Sequere sw1 a ta vypadá taky fajn. Počkám ještě na nějaký zkušenosti, doporučení.
Díky k
V CZ jsem našel Sequere sw1 a ta vypadá taky fajn. Počkám ještě na nějaký zkušenosti, doporučení.
Díky k
před nějakou dobou byly bodovačka ke koupení na mypower, někdo jich udělal víc. Ale to je asi jiná liga než tohle, už proto, že je doporučený to napájet z autobaterky, a spíná to šest 100A mosfetů. Odstřižky plíšků, který leží uvnitř smyčky tvořené přívodama, při zapnutí bodovačky vyletí vlivem mag. pole ven ze smyčky... ty poniklovaný 0.2mm plíšky klidně k baterce přistřelím dva na sobě...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
Hledal jsem a nenašel aktuálně nic na prodej. Před x lety tam nabízel Mates bodovačka, ale už je to staršího data.
jo, to je ono. A asi by nebyl problém udělat u číňana desky (a zrovna nechat osadit SMD) , je to podle mě aparát na úplně jiné úrovni.
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
No pokud to máš vyzkoušený a schvaluješ funkčnost, tak bych se zeptal Matese, já se do návrhu desek a komunikace s číňanem poušťet nebudu. Nemám na to buňky. A taky by musel být zájem od vícero členů, nemá cenu řešit 1-2 bodovačky. Nemám ani představu o ceně.
nic se nenavrhuje, jenom vyrábí... Zkus Matese, možná by zas deset kousků mohl vyrobit.
tak pootm nejlepší pomoc najdeš na koci své ruky. Návrh je známej, všechno je na netu,smd součástky na desky ti osadí číňan, i-dílna vypálí ty hliníkový propojky a zapájení pár konektrrů a oživení už není velká věda. Stejně jako vytištění krabičky na 3d tiskárně.
Potkal jsem známého "kutila všeuměla" jak se prohání na elektrokole. Kromě toho, že se mi pochlubil, že si kolo poskládal z jednotlivých dílů a tak ho přišlo na polovinu co se normálně prodává... jsme probrali i elektrickou stránku, páč mě to interesuje.
Toliko úvodem. Detaily vynechám. Bavili jsme se ale také o spojování Li-Ion 18650 pro akupak.
Vyrobil si bodovačku z trafa, které vyloupnul z vysloužilé mikrovlnky. Detaily neznám. Nicméně zcela jednoduchá a funkční bodovačka. Ve volné chvíli vyrábí akupaky pro celou dědinu.
Tak to jenom taková myšlenka, že to jde i jednoduše a bez Ali, bez FETů, bez elektroniky....
Toliko úvodem. Detaily vynechám. Bavili jsme se ale také o spojování Li-Ion 18650 pro akupak.
Vyrobil si bodovačku z trafa, které vyloupnul z vysloužilé mikrovlnky. Detaily neznám. Nicméně zcela jednoduchá a funkční bodovačka. Ve volné chvíli vyrábí akupaky pro celou dědinu.
Tak to jenom taková myšlenka, že to jde i jednoduše a bez Ali, bez FETů, bez elektroniky....
O bodovačce z mikrovlnky ( většinou se píše z motu), jsem taky uvažoval.Nautilus píše: ↑pon říj 23, 2023 8:24 am Potkal jsem známého "kutila všeuměla" jak se prohání na elektrokole. Kromě toho, že se mi pochlubil, že si kolo poskládal z jednotlivých dílů a tak ho přišlo na polovinu co se normálně prodává... jsme probrali i elektrickou stránku, páč mě to interesuje.
Jen ještě nebyl čas.
U toho co používám ( viz odkazy nahoře), je super že jsou malé a přenosné. Běžně jsem bodoval večer doma u televize.
Jinak YouTube je plné bodovek z motu, a u každé je použitá řídící deska z Aliexpressu. Stejnou nabízí i Hadex.
Takže pořád Čína. Je to potřeba nějak ovládat.
Ano, tak o tom MOTu jsem už taky slyšel a viděl i nějaké video. Prvotní záměr byl vyloudit vaše zkušenosti, co funguje a co je ztráta času a peněz. Když byla řeč o Matesovi, raději bych nechal někoho za úplatu zbastlit a já byl jen uživatel. Pokud to nepůjde jinak, navstivim šroťák a odtáhnu si mikrovlnku. Doma u TV bodovat nepotrebuju. Takže pokud by se někdo nechtěl své bodovačky zbavit, nebo přes zimu bastlit, budu bastlit asi z MOTu.
Jen bych chtěl znát ještě vaše zkušenosti, kdo ji má a jak je spokojen.
Jen bych chtěl znát ještě vaše zkušenosti, kdo ji má a jak je spokojen.
Tak po nějakém čase se zase ozývám.
Bodovačka z MOTu jsem zbastlil, ale rozhodně jsem musel udělat někde chybu, protože je dost slabá.
Trafo 700W z mikrovlny, 3 závity z 35 CY a origo čínské kleště (hroty), řídící deska 100A
Poradí někdo, co jsem zase udělal blbě, že na YT to boduje a mě doma ne.
Bodovačka z MOTu jsem zbastlil, ale rozhodně jsem musel udělat někde chybu, protože je dost slabá.
Trafo 700W z mikrovlny, 3 závity z 35 CY a origo čínské kleště (hroty), řídící deska 100A
Poradí někdo, co jsem zase udělal blbě, že na YT to boduje a mě doma ne.