Data su online ziskavane z Xcom Modbus Studer krabicky do Rpi, CAN telegramy vnutornej CAN zbernice Studeru sa konvertuju do Modbus telegramov. Tomasso naprogramoval interface na Openhab3 podla prirucky Modbus telegramov a vyuzil Modbus binding. Pravdepodobne uklada data do Influxdb, Grafanu pre grafy nepouziva. Ide o cisty monitoring - cyklicky vycitava hodnoty informacii Tlgs. 3xxx (Studer Information) a 7xxx (BMS Information) a Variostringu 15xxx/Variotracku 11xxx.
Nevie nastavovat ziadne parametre 1xxx, 6xxx, 10xxxx, 14xxx. Cize Tomassov system nemoze nic pokazit,
Nastavovat parametre pri takom enormnom mnozstve bez hlbsich znalosti je riskantne a nie stastne popisane/zname.
Tu mam este co robit.
Svojho casu som si s Tomassom pisal. Je to taliansky pracovnik Studeru Svajciarsko. Euclide projekty su jeho mimopracovna cinnost.
Neukecal ma na Openhab3, ostal som pri Openhab2
Mne sa novy Openhab3 vobec nepaci. Prilis vela kliklakov.
Radsej editujem items, rules, sitemaps, python scripty pre prevodnik Studer Xcom-232i (starsi ekvivalent Modbusu so seriovou komunikaciou)
Moj system este doladujem/rozsirujem. Info a obrazky najdete na:
viewtopic.php?p=16260#p16260
Moje riesenie obsahuje aj
monitoring Pylontech US baterii. Interface je typicky pre OH2, grafy v Grafane su technical nie user friendly.
Doplnim aj panel pre "normalnych" uzivatelov/
Ak sa dozijem, (mam 64 prec) pripravim komercne nejaky easy prototyp a la Tomasso s XTender monitoringom/ modifikaciou dolezitych parametrov
a aj s monitoringom US2000/3000. Problem je uz teraz s kupou Raspberry. Studer v lete uz dvakrat zvysil ceny svojich komponentov.
Potrebne komponenty:
Hardware: Rpi4 , dva USB serial prevodniky (jeden pre 232im druhy pre Pylontech CONSOLE RJ45 a patricne kable.
RCC, Studer XTender, 232i (alebo Modbus Studer krabicku).
Samozrejme touchscreen, HAT modul s digitalnymi vstupmi/rele a analogovymi vstupmi/vystupmi nie su potrebne.
https://www.youtube.com/watch?v=ly-B4LKcNpE
https://sequentmicrosystems.com/collect ... ation-card
Software: Raspbian, Openhab2, Python s potrebnymi kniznicami.
Domaci kvalitny router na VPN. Pevnu IP alebo pseudopevnu. Raspberry vie tiez VPN server
V prilohe potrebne dokumenty a vlastnosti Tomassovho riesenia.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.