Balkonová FVE - hodnoty elektroměru

Odpovědět
mirro66

Balkonová FVE - hodnoty elektroměru

Příspěvek od mirro66 »

Dobrý den vespolek,
Prosím o radu - jsem začátečník/amatér :-)

Pořídil jsem domů balkovnou FVE značky EcoFlow (2x 400w + mikroinvertor), vše jsem zapojil a zdá se funguje jak má.
Co ale řeším - elektroměr mi počítá pravděpodobně vyrobenou elektriku do spotřeby bytu. Měřím tímto - Frient Electricity Meter Interface 2, tzn blikání diody. Jakmile zapnu FVE, o vyrobenou elektriku mi vyskočí spotřeba na elektroměru (přesně o danou hodnotu co FVE vyrábí)

FVE mám zapojeno normálně do zásuvky. Přetoky nemám, v aplikaci EcoFlow si nastavím aby dávalo do zásuvky například pouze 50W(či dle chytrých zásuvek), lednice etc mi žerou >300W
Elektroměr mám: AM363.D.0E (PRE)

Děkuji všem za případnou pomoc.
vk_1

Re: Balkonová FVE - hodnoty elektroměru

Příspěvek od vk_1 »

Je všechno zapojené na stejné fázi?
mirro66

Příspěvek od mirro66 »

Teď nejsem doma, zkontroluji později ale chápu správně(pardon jsem laik), že dodávaná energie z FVE <-> spotřebiče které s ní mají pracovat, mají byt na stejné fazi, je tak?
brumlaj

Příspěvek od brumlaj »

ano
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
Eldorado

Příspěvek od Eldorado »

O Ecoflow jsem uvazoval taky, protoze to ma zasuvky na 220 primo na beterii. Proto nechapu, proc to zapojujete do zasuvky v siti.
Proc si tan nezapojite prodluzovacku, idealne s rozdvojkou a jedete totalne mimo sit?
Asi mate nejaky model co nema zabudovane zasuvky, ty jsou o dost drazsi.
To o cem jsem uvazoval bylo 3.58 kwh baterka a 4 krat 440 wp panely celkem se to prodava za cca 3500 eur, ted mozna mene.Melo to zabudovane asi 4 EU zasuvky a k zapojeni neni potreba zadny elektrikar.
Nakonec jsem sel jeste do starych dotaci zacatkem unora a mam 10 kwp klasiku plus 12.8 baterka.
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“