Zdravím
Provozuji klasický ostrov 10kwp s panely na střeše.
Uvolnil se mi vedle domu pozemek s orientací na jih,bez zastínění a tak začínám uvažovat o přestavbě systému.
Moje představa je přemístit panely na konstrukci na pozemku a technologii včetně baterií osadit do přilehlého zahradního domku (cca 20m od pozemku)Ze zahradního domku mi do obytného domu již vede kabel 4x25mm ,který bych použil pro přívod do domu.Elektrárna by tak byla zcela mimo objekt ,zároveň jednodušší údržba a kontrola.Měniče a baterie ve zděném zatepleném domku s vlastním uzemněním.Zároveň bych přidal panely a navýšil výkon na 20kwp.
Jaká je legislativa?Pozemek je v mém vlastnictví .Vím akorát že ostrov můžu mít až do 30kwp výkonu.Řešil jste někdo podobnou instalaci?Je potřeba nějaké povolení a pod....
Předem díky
Ostrovní fve s panely na pozemku mimo dům.
Re: Ostrovní fve s panely na pozemku mimo dům.
Loni jsem něco podobného stavěl a myslím si, že na stavbu konstrukce za určitých podmínek není potřeba nic.
Menší fotovoltaické systémy připojené na síť a ostrovní systémy (dále jen „FVS“) instalované na zastavěném stavebním pozemku
Ale od nějakého roku platí výjimka a není potřeba žádného rozhodnutí, ale nedaří se mi najít odkaz na výjimku.
Menší fotovoltaické systémy připojené na síť a ostrovní systémy (dále jen „FVS“) instalované na zastavěném stavebním pozemku
Ale od nějakého roku platí výjimka a není potřeba žádného rozhodnutí, ale nedaří se mi najít odkaz na výjimku.