Axpert king, kam dal - legalizace
Axpert king, kam dal - legalizace
Ahoj, stavel jsem elektrarnu jako ostrov bez pretoku takze mam 2x axpert king paralelně a dum mam prepinaci mezi 3f cez a 1f FVE.
K tomu mam zatim 5kwh pylontech. Vse funguje vyborne a tak jak jsem si predstavoval.
Ale premyslime o koupi elektromobilu a tam by davalo smysl FVE legalizovat (kvuli SPOTU) a to se mi u axperta nepovede.
Premyslim tedy jak to vyresit. Panely problem nejsou, jdou mi ze strechy kabely po 2 panelech tak si je muzu naskladat jak chci paraelene nebo seriove.
Problem jsou menic a baterky. Prijde mi ze vetsina hybrid menicu spis podporuje HV baterky. Takze je moznost prodat axperta a pylontech a koupit treba goodwe/solax. Ale ta 48V architektura je mi sympatictejsi, nevim jestli ty ztraty jsou tak velky.
Co jsem koukal tak hybridni menic co podporuje 48v baterky je jen dye? Dalsi moznost je victron, ale tam uz je zase uplne jina cena.
Nebo znate jeste jine?
K tomu mam zatim 5kwh pylontech. Vse funguje vyborne a tak jak jsem si predstavoval.
Ale premyslime o koupi elektromobilu a tam by davalo smysl FVE legalizovat (kvuli SPOTU) a to se mi u axperta nepovede.
Premyslim tedy jak to vyresit. Panely problem nejsou, jdou mi ze strechy kabely po 2 panelech tak si je muzu naskladat jak chci paraelene nebo seriove.
Problem jsou menic a baterky. Prijde mi ze vetsina hybrid menicu spis podporuje HV baterky. Takze je moznost prodat axperta a pylontech a koupit treba goodwe/solax. Ale ta 48V architektura je mi sympatictejsi, nevim jestli ty ztraty jsou tak velky.
Co jsem koukal tak hybridni menic co podporuje 48v baterky je jen dye? Dalsi moznost je victron, ale tam uz je zase uplne jina cena.
Nebo znate jeste jine?
-
- Site Admin
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Re: Axpert king, kam dal - legalizace
Deye dela LV menice na 48V
9.6kWp, 32kWh, 2400W + 3000W
BTC adresa pro podporu chodu fora: bc1qf5ueu7f9nunncnuz4vwlj3cnjk4m8asxejlhku
BTC adresa pro podporu chodu fora: bc1qf5ueu7f9nunncnuz4vwlj3cnjk4m8asxejlhku
jj na deye jsem koukal. a jine alternativy?
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Studer 

Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
Ceny šly dost dolů. 3x Multiplus II 5000 stojí 57tis.
https://eu.nkon.nl/multiplus-pmp482505012-48v-70a.html
Když budeš kupovat i Cerbo, MPPT atd., a tak to poptej v ČR jako celou sadu, a měl bys dostat dobrou cenu.
Pokud chceš primárně spot, tak ti stačí legálně přihlásit 1f systém do 3600W. Elektroměr dostaneš i tak. Takže by ti stačil jen jeden Multiplus za 750 EUR, plus nějaká bižuterie.
3x multiplus uz neni mikrozdroj ne?
jaky konkretne plz?
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9960
- Kapacita baterie [kWh]: 10
Deye SUN-10K-SG04LP3-EU