diskriminační podmínky pro výkup energie od obchodníků

Odpovědět
redcrown
Výkon panelů v FVE [Wp]: 20000
Kapacita baterie [kWh]: 80

diskriminační podmínky pro výkup energie od obchodníků

Příspěvek od redcrown »

Ahoj,
letos, podobně jako vloni, se sháním po zajímavých podmínkách výkupu EE. Nejen, že mě ty nabídky vůbec neoslovují, ale už mě připadají jako diskriminační.
Jako diskriminační vnímám fakt, kdy obchodník nabízí výkup, tedy přesněji řečeno poplatek za výkup u spotového tarifu nebo fixní cenu za MWh, za rozdílné ceny pro licencované a nelicencované elektrárny. V tomto případě to je 250,-Kč/MWh ve prospěch nelicencovaných.
Zdá se mě to, nebo to je zase jen další kurvárna?
Zkouším si s obchodníkem dopisovat o důvodech takových praktik. Nevíte někdo, jaké by pro to mohli mít vysvětlení? Nějaké důvody mě samozřejmě napadají, ale nic co by jakkoli dávalo smysl z pohledu predikovatelnosti nebo vlastní spotřeby z daného instalovaného výkonu.
díky
Ostrov s nabíjením z DS, přes 20kWp, 3x2 XTM4000-48, VT40-80, 80kWh second life LFP, BMS Batrium
2x Skútr E-Max120L
ClonyXXL

Re: diskriminační podmínky pro výkup energie od obchodníků

Příspěvek od ClonyXXL »

Me nejvic sere, ze "vykupuji" za pados a prodavaji za 4.
A zadne kecy o odchylkach mi to nevymluvi.
Sedi si u pc a to je tak cele co pro svou cinnost "obchodnik" vykona. Nema elektriku, nema draty, nema nic. Staci mu pc. :myeyes:
Notabene - ty odchylky si vlastne vymyslel kdo? A proc za takove rakety? Lichva?
Za chvili budeme platit i za odchylky rohliku a chleba :stupidme: :stupidme: :stupidme:
icemaster

Příspěvek od icemaster »

ClonyXXL píše: čtv říj 17, 2024 9:43 am Me nejvic sere, ze "vykupuji" za pados a prodavaji za 4.
A u veřejných elekronabíječek podávají i dráž - cena za kWh stojí u veřejných nabíječek 8-20 Kč.
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

icemaster píše: pát říj 18, 2024 7:27 pm
ClonyXXL píše: čtv říj 17, 2024 9:43 am Me nejvic sere, ze "vykupuji" za pados a prodavaji za 4.
A u veřejných elekronabíječek podávají i dráž - cena za kWh stojí u veřejných nabíječek 8-20 Kč.
No to je dalsi bordel.
Jeste ze nemam elektroauto. Asi by me pres zimu piclo.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“