Rozsireni domaci FVE
Pravidla fóra
Pro získání samostatného fóra týkajícího se Vaší vlastní elektrárny, kontakrujte některého z moderátorů nebo admina.
V takto získaném fóru budete mít k dispozici jedno vlákno, které si budete moci moderovat, připadně bude zamčené a budete moci přispívat pouze vy. Dále je ožné si založit další vlákna pro obecné diskuse.
Pro získání samostatného fóra týkajícího se Vaší vlastní elektrárny, kontakrujte některého z moderátorů nebo admina.
V takto získaném fóru budete mít k dispozici jedno vlákno, které si budete moci moderovat, připadně bude zamčené a budete moci přispívat pouze vy. Dále je ožné si založit další vlákna pro obecné diskuse.
-
Rozsireni domaci FVE
Prave jsem dokoncil rozsireni sve domovni elektrarny z 7.2 kWp na 11.7 kWp! Nic podstatneho se nestalo, ale mam radost, tak jsem vam to tu chtel napsat 

Re: Rozsireni domaci FVE
Já rozšiřuju každej rok. Letos jsem přikoupil 6x450W panely, nic podstatnýho se dít nebude, možná za zmínku bude stát že jsem vytvořil nepromokavou stříšku. 

Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Ofiko nebo neofiko elektrárnu?huhukoktejl píše: ↑ned pro 22, 2024 9:20 am Prave jsem dokoncil rozsireni sve domovni elektrarny z 7.2 kWp na 11.7 kWp! Nic podstatneho se nestalo, ale mam radost, tak jsem vam to tu chtel napsat![]()
Tedy jestli proběhlo nějaké kolečko s distributorem nebo ne.
A pokud proběhlo, tak jak komplikované to bylo.
Díky.
Díky. Takže ofiko.
Tak to je první část otázky.
A ta druhá (důležitější) je, jaký s tím byl úřad.
Ptám se proto, že chci zlegalizovat FVE. Ale má cca 15kWp na střeše.
Tak jestli to udělat tak jak to je.
Nebo jestli dočasně odpojit pár panelů, udělat z toho mikrozdroj do 10.8kW (který by měl mít jednodušší podmínky pro připojení), a pak dodatečně požádat o rozšíření na plnou velikost.
Co vyjde na míň papírů, problémů, případně peněz.
Nebo jestli dočasně odpojit pár panelů, udělat z toho mikrozdroj do 10.8kW (který by měl mít jednodušší podmínky pro připojení), a pak dodatečně požádat o rozšíření na plnou velikost.
-
Kolecko s egd probehlo, podepsal jsem smlouvu o navyseni rezervovane kapacity. Slozite to moc nebylo, jen jsem vyplnil formular, dlela jsem to uz podruhe kvuli rozsireni. Napoprve mi casove nevyslo a musel jsem ted na podzim zadat znovu. Zajimavosti bylo, ze napoprve (zadal jsem vloni cca o prazdninach) jsem chtel navyseni rezervovaneho vykonu z 7.2 na 11.7 + o 20% procent navic pro pripadne mimoradne spicky. Tj. chtel jsem 14.1 a egd mi to schvalilo. Ted napodruhe uz neMex píše: ↑ned pro 22, 2024 8:11 pm Díky. Takže ofiko.

Díky za informaci.