Zapojení dvou wallboxů Solax

Odpovědět
michal032

Zapojení dvou wallboxů Solax

Příspěvek od michal032 »

Mám dva wallboxy Solax a nevím, jak se nastavuje, který je primární.
Oba wallboxy na cívkách na hlavním vedení.
Wallboxy jsou propojený mezi sebou kabelem.
Když je nějaká větší zátěž v domě, tak přestane jako první nabíjet Wallbox, který nechci aby přestal nabíjet. Druhý si sníží proud.

Potřeboval bych, aby to bylo právě naopak.
Jak se určuje, který je primární a sekundární.

Taky mám občas problém, že když začnu nabíjet z wallboxu, tak mi to po několika sekundách spadne a nenabíjí se.
Když připojím na druhý wallbox, tak se nabije normálně na 11 KW.

Díky
rob.brno

Re: Zapojení dvou wallboxů Solax

Příspěvek od rob.brno »

Je potřeba update FW WB i střídače, pak nastavit prioritu. Nutno je propojit oba WB přes RS485 ke střídači, pak jsou cívky CT zbytečné.

Více na: https://gbc-solino.cz/headpage/servis/p ... -nabijecka
michal032

Příspěvek od michal032 »

Mám upgrade střídače i wallboxů.
Zapojení mám rovněž podle návodu na GBC-Solino. Jen mám jiné koncovky na wallboxech (pouze GND, A2,B2), tak nevím, zda toto není špatně?
V návodu mají wallboxy A1, A2, B1, B2.

Zapojení na cívce musím mít, protože ve střídači (G2) již nemám žádný volný port na propojení :((.

Druhý sekundární wallbox se prostě stále nekoriguje podle aktuálního napětí v domě.
rob.brno

Příspěvek od rob.brno »

Ten slovní popis je nedostatečný k tomu aby se tím někdo mohl relevantně zabývat.

Pokud se to zapojení nějak konkrétně specifikuje(nákres, parametry, ser.N. střídače a donglu) můžu to s GBC zkonzultovat.
michal032

Příspěvek od michal032 »

Díky za reakci.

Asi to píšu moc komplikovaně :-(

Asi mám propojení wallboxů špatně. Mám novější typy a ta má svorkovnici RS485, co má již pouze vstupy GND, A2,B2. V návodě GBS solino je svorkovnice RS485 se čtyřmi vstupy (A1,A2,B1,B2), které se mezi sebou propojí.

Napojení na CT cívku funguje, protože primární Wallbox dokáže korigovat aktuální napětí při provozu domu. Bohužel druhý wallbox nedostává informaci o aktuální zátěži domu. Proto si myslím, že je propojení špatně.
Bohužel nedokážu dohledat, zda mám vůbec správně zapojeno na RS485 a zda ještě není třeba nutné provést nastavení v systému :-((
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“