A jen má 3x tolik panelů a 10x takovou kapacitu lepších aku.

To co má - poloostrov, zvládne jedna bedna - tři v jednom - solární nabíječka, síťová nabíječka galvanicky oddělená od sítě a měnič - Axpert King

Stále si na tomto svém tvrzení trváš ?
No, nepoznám to z této (mizerné...) fotkyAbrams píše: ↑ned led 26, 2025 6:46 pm Zdravím ,
na jeden měnič (střídač ... nerozumím proč je nazývá střídač) jede trvale a další probouzí dle aktuálního odběru , aby ušetřil režie dvou měničů .
Přípojku z DS snížil na 1x25A , připojené do jedné mašiny k nabíjení akumulátoru .
Stále si na tomto svém tvrzení trváš ?
Kde na následující fotce pajšlu Axpert King II vidíš onu bájnou galvanicky oddělenou nabíječku ?
King pajšl.png
Elektronům zdar![]()
Předpokládám že jsi to měřil ve vypnutém stavu . Nikoli za chodu s aktivním AC výstupem a aktivní "nabíječkou" .eduard22 píše: ↑ned led 26, 2025 7:04 pm No, nepoznám to z fotky :-/ , ale měřil jsem ohmetrem (i s přehozením polarity kablíků, abych vyloučil vliv usměrňovače, neb jen diody) a jak L tak N "vstupu" (přesněji- interní nabíječky) není nijak galvanicky spojeno s AC výstupem ani L ani N![]()
Výstup má sice svorky PE, N a L, ale PE a N jsou galvanicky propojeny, ale vstup , ač má svorky taky tři: PE. N a L, spojeny PE a N nemá! N je galvanicky oddělěno od PE bedny
Přetoky mám za rok provozu s novým elektroměrem 0kWh(Bypass mám zakázaný)
To je sice pravda, teoreticky, ale změřila by to v zapnutém stavu ihned Fíčka!Abrams píše: ↑ned led 26, 2025 7:33 pm ....
Předpokládám že jsi to měřil ve vypnutém stavu . Nikoli za chodu s aktivním AC výstupem a aktivní "nabíječkou" .
Jelikož jsou uvnitř čtyři relátka spínající a přapínající AC napětí , sepnutá pouze za chodu stroje . Na vypnutém stroji nic relevantního nenaměříš .
King pajšl02.png
Stejnou architekturu komponentů mají všechny klony a kopie Axpertů ( Easun , Revo , Powmr , Vevor , Srne , Must a další) . Všichni umí nabíjet akumulátor z AC vstupu přifázovánim se k ACin . V žádné mašině jsem neviděl extra elektroniku zajišťující galvanicky oddělené nabíjení akumulátoru . To by tam muselo být vše dvakrát.
Elektronům zdar![]()
Ano? A mohl bych to vidět? Opravdu jsi si jist, že víš co měříš?
Já nejsem Fi chránič
Ne, galvanické odděleni AC výstupu Kinga II od DS. Bezpřetokovost King II je dávno vyřešena a potvrzena měřením i ročním nejen mojím pozorovaním na moderním elměru
A co ty s LV MPPTckem? tzn prvni axperty? ty co nemaj pricuc? tam byla samostatna nabijecka nebo ne?Abrams píše: ↑ned led 26, 2025 7:33 pmPředpokládám že jsi to měřil ve vypnutém stavu . Nikoli za chodu s aktivním AC výstupem a aktivní "nabíječkou" .eduard22 píše: ↑ned led 26, 2025 7:04 pm No, nepoznám to z fotky :-/ , ale měřil jsem ohmetrem (i s přehozením polarity kablíků, abych vyloučil vliv usměrňovače, neb jen diody) a jak L tak N "vstupu" (přesněji- interní nabíječky) není nijak galvanicky spojeno s AC výstupem ani L ani N![]()
Výstup má sice svorky PE, N a L, ale PE a N jsou galvanicky propojeny, ale vstup , ač má svorky taky tři: PE. N a L, spojeny PE a N nemá! N je galvanicky oddělěno od PE bedny
Přetoky mám za rok provozu s novým elektroměrem 0kWh(Bypass mám zakázaný)
Jelikož jsou uvnitř čtyři relátka spínající a přapínající AC napětí , sepnutá pouze za chodu stroje . Na vypnutém stroji nic relevantního nenaměříš .
King pajšl02.png
Stejnou architekturu komponentů mají všechny klony a kopie Axpertů ( Easun , Revo , Powmr , Vevor , Srne , Must a další) . Všichni umí nabíjet akumulátor z AC vstupu přifázovánim se k ACin . V žádné mašině jsem neviděl extra elektroniku zajišťující galvanicky oddělené nabíjení akumulátoru . To by tam muselo být vše dvakrát.
Elektronům zdar![]()
U těch je sice obousměrný měnič, ale ten má separátní kompenzaci účiníku, neumí být prifázovaný pro dodávku. Chybí mu nějaký drobný HW, proto přechod mezi střídačem a nabíječku cvaknou relé a chvíli to trvá. Kompenzaci účiníku vyřadí nějak částečně pro střídačový režim.dumi píše: A co ty s LV MPPTckem? tzn prvni axperty? ty co nemaj pricuc? tam byla samostatna nabijecka nebo ne?
King I ale moc tvrdý výstup nemá. Když junior tiskne na 3d tiskárně, v rytmu jejího vyhřívání některé LED žárovky poblikávají. Nejvíc ta pod linkou, tam poté, co odešla druhá zářivková trubice, jsem rozřezal destičku LED žárovky na nalepil ji tam místo té trubice. To je hodně dávno, tehdy ještě LED pásky nebyly běžné. Jo, stačilo by přidat kond do zdroje, vím. Zas takhle vím, že se tiskne
A kolik že je ten správný minimální počet tranzistorů?