Dobrý den, pokouším se najít někoho kdo by dokázal - za peníze - zapojit DC a AC okruh s baterií a střídačem GoodWe. Mám panely na střeše, provrtané zdi natahané kabely, ale neumím to zapojit. Revizní technik je ochoten udělat revizi, ale zapojit to nechce a od komerčních firem dostávám nesmyslné nabídky typu ´museli bychom Vám dát vlastní střídač´ nebo ´musíme udělat vše znova´ a zapojení nabízejí za doslova desítky tisíc!
Našel by se tady někdo kdo by mi pomohl za 5.000 Kč + cestovné? Lokalita - Písek, jižní čechy
Děkuji
M:M
zapojení FVE
Re: zapojení FVE
Za tyhle prachy asi nikoho neseženeš... Mně si elektrikář řekl za rozšíření instalace (tedy přestrojení DC a AC rozvodnice, osazení dalšího invertoru, přelištování) a za revizi celkem 15t - dělal jsem na tom s ním a dělali jsme to od svítání do soumraku. Nastavení invertoru a jeho přidání do Cerba, stejně jako pak legalizaci u ČEZd jsem si už dělal sám. Bylo to dost drahé, ale i tak jsem proti dodávce na klíč (komponenty jsem si posháněl na velkoobchodech, panely osadili kámoši...) od původního dodavatele elektrárny ušetřil tak 100t, ne-li více.M:M píše: ↑čtv dub 17, 2025 8:18 pm Dobrý den, pokouším se najít někoho kdo by dokázal - za peníze - zapojit DC a AC okruh s baterií a střídačem GoodWe. Mám panely na střeše, provrtané zdi natahané kabely, ale neumím to zapojit. Revizní technik je ochoten udělat revizi, ale zapojit to nechce a od komerčních firem dostávám nesmyslné nabídky typu ´museli bychom Vám dát vlastní střídač´ nebo ´musíme udělat vše znova´ a zapojení nabízejí za doslova desítky tisíc!
Našel by se tady někdo kdo by mi pomohl za 5.000 Kč + cestovné? Lokalita - Písek, jižní čechy
Děkuji
M:M
26x AIKO-450 (12kWp) východ
26x AIKO-450 (12kWp) západ
2x Solaredge SE9K (2x9kW, celkem max 14kW)
3x Victron MP2 5000VA
2x Baterie BYD LVL (31kWh)
26x AIKO-450 (12kWp) západ
2x Solaredge SE9K (2x9kW, celkem max 14kW)
3x Victron MP2 5000VA
2x Baterie BYD LVL (31kWh)
Děkuji za zprávu. Mám vše hotové - rozváděče koupené vystrojené, kabely natahané, potřebuji to ´jenom´ připojit do těch správných konektorů a oživit GoodWe. Revizi mám domluvenou zvlášť a předpokládám že to bylo u Vás to nejdražší.
Nicméně, dám klidně i víc za propojení a oživení. Hlavně když bude někdo ochoten to udělat........
Nicméně, dám klidně i víc za propojení a oživení. Hlavně když bude někdo ochoten to udělat........
ono se může stát, že to fakt bude potřeba udělat znova, jakpak máš asi chráněný DC rozvody, myslím mechanicky a protipožárně, a máš aspoň přípravu na vypnutí DC na části s napětím menším než 120V DC?
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
Pokud by se to ´mělo stát´ pak pak k tomu musí být nějaký důvod a ten se nedá zjistit jinak než na místě. Jinak DC vodiče jsou v chráničce, rozvaděč DC je koupený hotový včetně certifikace a všech povinných součástí. V místě již jedna starší FVE je, k té aktuální je smlouva o navýšení jističů (to už proběhlo).