Pylontech vs BYD

Odpovědět
vk_1

Pylontech vs BYD

Příspěvek od vk_1 »

Ahoj, hledam baterii do racku, cca 15kWh. Menic bude Victron Multiplus II.

Divam se na Pylontech US3000C a BYD U3A1-50P-A.

Mate prosim doporuceni, co byste zvolili, a kde nakupovat?
Pripadne, zvolili byste dnes jinou baterii? Nechci to skladat sam, ani kolem toho skakat. Proto se mi libi ty varianty do racku.

Diky, Vojta
Noparasito

Re: Pylontech vs BYD

Příspěvek od Noparasito »

Pylony tu nabizel Trubka v bazaru.
Diablo007

Příspěvek od Diablo007 »

Pokud by nebyla podmínka rack a nechceš se s tím skládat tak se dá ještě ušetřit https://www.batterystore.cz/cs/sestavy- ... th_bms_60a
Chybí tomu ten krásný obal ale cena podstatně příjemnější . Mají verzi jak liion tak lifepo4 záleží jak komu vyhovuje která chemie a čitelnost napěťového průběhu
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Trubka

Příspěvek od Trubka »

Jak BYD tak Pylontech jsou solidní značky, u kterých je předpoklad, že když se něco vykaká, tak výrobce zajistí nápravu místo vytáček. A pár baterek, kde BMS spáchala harakiri, už jsem viděl.

Stejně tak je to s případnými pozdějšími dokupy - v obou případech výrobci produkt nabízejí delší dobu, s tím, že občas uvedou nějakou novou nebo vylepšenou verzi.

Je pravda, že Pylontechů je v ČR prodaných násobně víc, ale tím bych se nenechal ovlivňovat. Prostě si spočítej cenu za kWh, přihlédni k počtu cyklů garantovaných výrobcem a podle toho si vyber. Samozřejmě, předtím ještě ověř, jestli na stránkách Victronu existuje návod, jak daný typ baterek zapojit do jejich ekosystému (většinou pomocí VE.CAN rozhraní). Pylontech US3000 tam je určitě, ale na BYD U3A1-50P-A jsem nekoukal.

Pokud si pamatuji, tak baterky BYD (ale jiná verze, B-BOX 2.5 s centrální BMS) mělo pár uživatelů starého fóra, kteří pocházeli ze Slovenska.

Kde dobře nakoupit:
BYD u Mivvy - https://mivvyenergy.cz/
Pylontech u Libora - https://elektro.bazos.cz/inzerat/143246 ... a-2021.php
Trubka

Příspěvek od Trubka »

Noparasito píše: stř říj 27, 2021 9:21 am Pylony tu nabizel Trubka v bazaru.
Ano, nabízel, ale to co jsem potřeboval prodat už je prodáno. Takže ten zbytek (8ks) bych prodal jedině v celku (8x 28 500 Kč = 228 000 Kč.)
Navíc to nejsou nové US3000C, ale původní US3000 koupené v roce 2019 a mají najeto cca 270 cyklů.
vk_1

Příspěvek od vk_1 »

Pánové, moc vám všem děkuji. Díky jednomu členovi fóra to vypadá, že už mám baterie na cestě. Nakonec jsem zvolil Pylontech.
Odpovědět

Zpět na „Baterie“