tedy zde.Jirka77 píše: ned srp 31, 2025 6:07 pm.......... v tomto si pokracujte treba "na lamparne" tam to je vhodna diskuse.
Tak tento názor mne děsí. Protože takovýto názor má důsledek v impotenci ČR (ostatní země neřeším, nemám na ně vliv)
1) vyjednávat dokud to šlo aby k válce nedošlo, a pokud by si nedali říci tak bychom měli aspoň důvod k nynější pozdní a nedostatečné akceschopnosti.
2) zasadit se za bleskový průběh dokud byla šance napadené země se ubránit.
a také fakt že jsme kolonie od roku 1938.Jirka77 píše: ned srp 31, 2025 11:49 am....... to je stejny princip zotroceni malych zemi a vysavani kapitalu z nich.
nejen pro nato, byli jsme užiteční blbci pro Hitlera, pak 40let pro RVHP (tam jsme si ale uchovali alespoň těžkou mechaniku a vývoz strojních/stavebních celků do celého světa a to jako finalizační koordinátor), nyní 35 let pro jakéhokoli investora od indiána (Mitall, Gupta) až po indiány z USA ale už bez toho abychom byli finalizační subjekt, takže třešničky na dortu sežerou zmínění investoři a ČR z nich nic mimo daně z otroků nemá. Takže chyba asi nebude nikde jinde než v nás a našemu vrozenému rektálnímu alpinismu. Asi nám chybí prožít si 30. léta 20. století.Jirka77 píše: ned srp 31, 2025 2:51 pmpro nato jsme jen uzitecni blbci, kupujeme kvery od US, .........
Předpokládám, že mluvíš za svou maličkost a nemáš tendenci tvrdit, že tak jako Ty si žíje v ČR zbylých 10Mobčanů?(kdy jsi byl naposledy kupovat králíkárnu aby jsi mohl založit rodinu?)
Není o moc změna když vidíš pouze zmíněnou (š)piču vlastního nosu. Také černo-bílé vidění světa není realita a jednoúrovňové posuzování příčin a důsledků vede pouze k další krizi.Abrams píše: ned srp 31, 2025 3:15 pm....... neustále remcat aniž by si dohlédi na špiču vlastího nosu
Možná si pamatuješ obrázky, ale ani já o dost starší si netroufám tvrdit že chápu jak ten maslostroj fungoval. A že vlastně naprostá většina obyvatelstva s režimem tiše kolaborovala (omluva politickejm)Jirka77 píše: ned srp 31, 2025 6:07 pm....... jsem rok vyroby 77 takze si ten minuly rezim pomerne dobre pamatuju
Je zajímavé, že zdražení se očekává v ČR, Bulharsku .... ale ne v DE, ....... atd. Nebude to náhodou o tom, že od roku '93 víme, že bude "uhlíková daň" (limity těžby atd.....), a že v ČR nemáme zdroje energií, ale furt budeme remcat o tom, že úspory se "mi nerentnou". A když přijde realita ve formě EUets2 kdy se úspory "rentnou", tak jsme zase u remcání že je třeba na těch úsporách zamakat a že by vlastně bylo lepší nic nedělat. Vidím to jako silně schizofrenní ekvivalent předky tradovaného moudra "bože daj lehko" (žití). Koho tím chce schizofrenik dojmout? DE?Jirka77 píše: ned srp 31, 2025 6:07 pma o to vetsi obavy mam z toho co tady spachaly posledni 2 vlady a co prijde za sracky z EK.. minjimalne mam na mysli EUets2, ktere se 100% nebude dat vyhnout a ktera zdrazi vse dost brutalne. .........
Mimochodem posledním dvěma vládám vyčítám okradení občanů o 40% úspor na stáří za poslední 4 roky. Kdo si šetřil v penězích je v řiti. Mladí jsou v řiti, protože realitní mafie ....... (to je realita zdražování nemovitostí posledních 10 let)