V tejto téme budeme rozoberať okrem iného aj tieto záležitosti:
1. Aké zariadenie si zadovážiť na monitoring, aký HW
2. Inštalácia operačného systému a home assistenta
3. Začlenenie svojich zariadení na monitorovanie (shelly, produkty studer a iné)
4. Prostredie a nastavenie, grafy a podobne.
5. a určite ešte niečo iné o čom ani neviem...
Neviem či som napísal všetko čo je potrebné, to je to zatiaľ čo si iba myslím, predpokladám že toho bude viac...
Cieľom tejto témy je sa dopracovať k monitoringu FVE, časom aj s pripojením produktov shelly a neskôr meteostanice a možno aj iných zariadení.

Podotýkam som úplný začiatočník, takže sa budem pýtať aj na úplne veci pre vás už dávno zmaknuté, ale myslím že táto téma pomôže veľa ľuďom.

Takže situácia u mňa je nasledovná:
- Nemám žiaden HW, žiaden mikropočítač, predpokladám že budem potrebovať RBpi
- Mam momentálne na sieti doma zavesené produkty shelly, elektromer, nejaké spínače a časom sa bude dopĺňať viac produktov, sú doma, len ešte na to nedošiel čas...
- Mám doma Studer produkty a k nim XCOM-LAN, ktorý posiela po sieti údaje ale je to oničom. Mám k dispozícii aj XCOM-232i ak bude treba dopojiť a bude to jednoduhšie, nechám si poradiť.
- Mám doma aj meteostanicu ktorá posiela údaje na viaceré služby, časom by som ju rád zaimplementoval do systému
Takže verím že táto téma bude pre mnohých poučná a že nebudem sám kto sa do toho pustí. Prosím o vysvetľovanie ako pre úplného začiatočníka, ďakujem.