Před nějakou dobou jsem si pořídil Victron EasySolar-II GX a dostal se k zapojení až teď. Vzhledem k tomu, že bude fungovat v ostrovní režimu a na místě, kde je nestabilní internet, rozhodl jsem se vše připravit předem.
Baterie, ještě nebyly připraveny, tak jsem zapojil pouze AC IN. Zařízení zapnul pomocí tlačítka do polohy I. Zařízení se rozběhlo, ale displej na zařízení za celou dobu bez života. Připojil jsem k zařízení telefon přes (bluetooth). Byla mi nabídnuta 2x aktualizace firmware, což jsem úspěšně provedl. Při pokusu připojit se na zařízení stejným způsobem z PC, tak PC zařízení bohužel nevidí

Bylo mi doporučeno, zapojit Victron EasySolar-II GX jen na baterie a celý proces zopakovat. To jsem taky udělal a výsledek byl následující.
Zařízení se sice zapne a je slyšet lehký brum. Mobilem přes bluetooth se skrz aplikaci do zařízení dostanu (viz. screeny), ale tím fungující část končí.
Co nefunguje:
připojení k internetu
- když dám UTP kabel do routeru, vše se zdá funkční dle ledek na konektoru, ale na routeru IP a MAC adresu zařízení nevidím
- když se pokusím zařízení přidat do VRM portálu, nezná ho
připojení k PC
- pomocí bluetooth zařízení najdu, spárují, ale aplikace "VictronConnect" zařízení nevidí
- pomoci UTP kabelu, mé PC detekuje neznámou síť, ale se zařízením nelze nijak komunikovat
- Wifi, kterou má zařízení emitovat, zdá se že neemituje, jelikož nejde zachytit z mobilu ani z PC
Dělám někde chybu, nebo se jedná o vadné zařízení určené k reklamaci?
Dáky za vaše postřehy, nápady zkušenosti. Jsem v tomto celkem nový, tak prosím nelynčovat