GoodWe 10K-ET Plus+ - hlučnost
GoodWe 10K-ET Plus+ - hlučnost
Ahoj, měl bych dotaz ohledně hlučnosti GoodWe 10K-ET Plus+, nebo i GoodWe 10K-ET, předpokládám, že v tomto v nich nebude rozdíl. Rád bych ho měl na chodbě pod schody a zajímalo by mě, jestli je opravdu úplně tichý, nebo vydává pískavé, nebo jiné zvuky. Díky.
Re: GoodWe 10K-ET Plus+ - hlučnost
Neznám odpověď na otázku, ale chtěl jsem se zeptat na rozdíl mezi GoodWe 10K-ET Plus+ a GoodWe 10K-ET. Nevěděl jsem, že vůbec existují dvě varianty tohoto střídače. Je to starší a novější varianta? Nebo jiný rozdíl?
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
Hlučnost je OK, je to v zásadě tiché. I když to nesleduji trvale. Co bych ti ale doporučil, zamyslet se nad tím, jak se to bude chladit. GW10 má chladící žebra zezadu směrem ke zdi a při použití origo držáku je to cca 2-3 cm od zdi. Osobně se mi ten FanLess design vůbec nelíbí a přidal jsem si k tomu nucené chlazení, protože si neumím představit dlouhodobou životnost střídače když bude mít 50-60°C (někteří reportují až 80°C).Martin P. píše: ↑čtv čer 23, 2022 9:22 am Ahoj, měl bych dotaz ohledně hlučnosti GoodWe 10K-ET Plus+, nebo i GoodWe 10K-ET, předpokládám, že v tomto v nich nebude rozdíl. Rád bych ho měl na chodbě pod schody a zajímalo by mě, jestli je opravdu úplně tichý, nebo vydává pískavé, nebo jiné zvuky. Díky.
Zdravím,
nalezl jsi rozdíl mezi et a et+ ?
Díky za info
MM
nalezl jsi rozdíl mezi et a et+ ?
Díky za info
MM
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Plus je novější verze, od letoška. V označení se to jednoduše nedá poznat - myslím že proto, aby to byl jakoby pořád "původní" model a platily na něj všechny certifikáty.
Hlavní rozdíly, co si vzpomínám:
- výrobce uvádí noční spotřebu do 15W (při vypnutém backup)
- má jiný konektor pro připojení (ten mezi Wifi modulem a připojením Smartmetru), který vyvádí mimo jiné kontakty suchého relé, kterým lze ovládat vytěžovací zátěž (bojler nebo tak něco)
- má jiný konektor pro připojení (ten mezi Wifi modulem a připojením Smartmetru), který vyvádí mimo jiné kontakty suchého relé, kterým lze ovládat vytěžovací zátěž (bojler nebo tak něco)
Ahoj, takže pokud budu muset vyměnit původní model za nový s Plusem , tak bude problém jen v popsaném konektoru ?pave69 píše: ↑úte lis 22, 2022 7:54 pm Plus je novější verze, od letoška. V označení se to jednoduše nedá poznat - myslím že proto, aby to byl jakoby pořád "původní" model a platily na něj všechny certifikáty.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 7560
- Kapacita baterie [kWh]: 14
Ahoj,
nějaké rozdíly mezi 10K ET a 10K ET plus asi budou, ale nikdo nechce říct jaké a zda skutečně. Ze společnost BayWa.re na dotaz zda a jaké jsou mezi nimi rozdíly pouze suchá odpověď "ano mohou se lišit"
tím pádem nechtějí můj střídač vyrobený před 1.1.2022 akutalizovat na tu jejich novou vytuněnou verzi
viz. článek níže pod odkazem
https://oenergetice.cz/obnovitelne-zdro ... efektivity
Pokud k tomu máte cokoli dalšího rád se dozvím jak to skutečně je....
J.
nějaké rozdíly mezi 10K ET a 10K ET plus asi budou, ale nikdo nechce říct jaké a zda skutečně. Ze společnost BayWa.re na dotaz zda a jaké jsou mezi nimi rozdíly pouze suchá odpověď "ano mohou se lišit"
tím pádem nechtějí můj střídač vyrobený před 1.1.2022 akutalizovat na tu jejich novou vytuněnou verzi
viz. článek níže pod odkazem
https://oenergetice.cz/obnovitelne-zdro ... efektivity
Pokud k tomu máte cokoli dalšího rád se dozvím jak to skutečně je....
J.
dům: instalace 2021 - Hybridní FVE 7,56kWp (2,94 JV + 4,62 JZ) Goodwe GW10K-ET, 4x PylonTech Forece H2 14,2 kWh - správa komplet přes HomeAssistant
chata: instalace 2015 - Ostrovní FVE 1,2kWp, Axpert MKS 24V 2400W Plus, olovo 24V 300Ah (7,2 kWh)
chata: instalace 2015 - Ostrovní FVE 1,2kWp, Axpert MKS 24V 2400W Plus, olovo 24V 300Ah (7,2 kWh)