GoodWe 10K-ET Plus+ - hlučnost

Odpovědět
Martin P.

GoodWe 10K-ET Plus+ - hlučnost

Příspěvek od Martin P. »

Ahoj, měl bych dotaz ohledně hlučnosti GoodWe 10K-ET Plus+, nebo i GoodWe 10K-ET, předpokládám, že v tomto v nich nebude rozdíl. Rád bych ho měl na chodbě pod schody a zajímalo by mě, jestli je opravdu úplně tichý, nebo vydává pískavé, nebo jiné zvuky. Díky.
Honza987

Re: GoodWe 10K-ET Plus+ - hlučnost

Příspěvek od Honza987 »

Neznám odpověď na otázku, ale chtěl jsem se zeptat na rozdíl mezi GoodWe 10K-ET Plus+ a GoodWe 10K-ET. Nevěděl jsem, že vůbec existují dvě varianty tohoto střídače. Je to starší a novější varianta? Nebo jiný rozdíl?
Díky za odpověď.
TomB

Příspěvek od TomB »

Martin P. píše: čtv čer 23, 2022 9:22 am Ahoj, měl bych dotaz ohledně hlučnosti GoodWe 10K-ET Plus+, nebo i GoodWe 10K-ET, předpokládám, že v tomto v nich nebude rozdíl. Rád bych ho měl na chodbě pod schody a zajímalo by mě, jestli je opravdu úplně tichý, nebo vydává pískavé, nebo jiné zvuky. Díky.
Hlučnost je OK, je to v zásadě tiché. I když to nesleduji trvale. Co bych ti ale doporučil, zamyslet se nad tím, jak se to bude chladit. GW10 má chladící žebra zezadu směrem ke zdi a při použití origo držáku je to cca 2-3 cm od zdi. Osobně se mi ten FanLess design vůbec nelíbí a přidal jsem si k tomu nucené chlazení, protože si neumím představit dlouhodobou životnost střídače když bude mít 50-60°C (někteří reportují až 80°C).
m.manour

Příspěvek od m.manour »

Zdravím,
nalezl jsi rozdíl mezi et a et+ ?
Díky za info
MM
Honza987 píše: úte črc 05, 2022 12:26 pm Neznám odpověď na otázku, ale chtěl jsem se zeptat na rozdíl mezi GoodWe 10K-ET Plus+ a GoodWe 10K-ET. Nevěděl jsem, že vůbec existují dvě varianty tohoto střídače. Je to starší a novější varianta? Nebo jiný rozdíl?
Díky za odpověď.
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Příspěvek od pave69 »

Plus je novější verze, od letoška. V označení se to jednoduše nedá poznat - myslím že proto, aby to byl jakoby pořád "původní" model a platily na něj všechny certifikáty.
Hlavní rozdíly, co si vzpomínám:
- výrobce uvádí noční spotřebu do 15W (při vypnutém backup)
- má jiný konektor pro připojení (ten mezi Wifi modulem a připojením Smartmetru), který vyvádí mimo jiné kontakty suchého relé, kterým lze ovládat vytěžovací zátěž (bojler nebo tak něco)
ime

Příspěvek od ime »

pave69 píše: úte lis 22, 2022 7:54 pm Plus je novější verze, od letoška. V označení se to jednoduše nedá poznat - myslím že proto, aby to byl jakoby pořád "původní" model a platily na něj všechny certifikáty.
Hlavní rozdíly, co si vzpomínám:
- výrobce uvádí noční spotřebu do 15W (při vypnutém backup)
- má jiný konektor pro připojení (ten mezi Wifi modulem a připojením Smartmetru), který vyvádí mimo jiné kontakty suchého relé, kterým lze ovládat vytěžovací zátěž (bojler nebo tak něco)
Ahoj, takže pokud budu muset vyměnit původní model za nový s Plusem , tak bude problém jen v popsaném konektoru ?
Alchemix
Výkon panelů v FVE [Wp]: 7560
Kapacita baterie [kWh]: 14

Příspěvek od Alchemix »

Ahoj,
nějaké rozdíly mezi 10K ET a 10K ET plus asi budou, ale nikdo nechce říct jaké a zda skutečně. Ze společnost BayWa.re na dotaz zda a jaké jsou mezi nimi rozdíly pouze suchá odpověď "ano mohou se lišit"
tím pádem nechtějí můj střídač vyrobený před 1.1.2022 akutalizovat na tu jejich novou vytuněnou verzi
viz. článek níže pod odkazem
https://oenergetice.cz/obnovitelne-zdro ... efektivity

Pokud k tomu máte cokoli dalšího rád se dozvím jak to skutečně je....

J.
dům: instalace 2021 - Hybridní FVE 7,56kWp (2,94 JV + 4,62 JZ) Goodwe GW10K-ET, 4x PylonTech Forece H2 14,2 kWh - správa komplet přes HomeAssistant

chata: instalace 2015 - Ostrovní FVE 1,2kWp, Axpert MKS 24V 2400W Plus, olovo 24V 300Ah (7,2 kWh)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“