Stále vyřešeno nemám, jen se mi dnes potvrdilo, co popisuji výše s AUX1 logikou:
Při dnešním deštivém počasí došlo v 20:34 k přepnutí na síť. Shodou okolností jsem to zrovna pozoroval u počítače "naživo" a trvalo nějakou dobu, desítky sekund, než se to po poklesu napětí baterie pod stanovenou mez 1247 stalo.
Jak je vidět ale z logu, mezi 19:24 a 20:06 stejná AUX1 logika spínala transfer relé na základě dosaženého výkonu měniče (peče se, konvice atd.), ale k AC-In synchronizaci nikdy nedošlo a spotřeba ze sítě nebyla žádná. Přitom transfer relé bylo stoprocentně sepnuto, měřím to dokonce hardwarově

.
Stále si myslím, že by se to mělo řídit stejnou logikou. Takže medituji, že je tam buď nějaká hystereze nebo spíše nějaká časová konstanta (přestože 1260 mám 0; 1258 momentálně 80%).
Opravdu zatím nevím.
Synchronization.gif
Edit:
A do p....., zjistil jsem, že 1267 mám taky na 80 (1268 na 5). Dám vědět, jestli to bylo tím. Jen co se zase dostanu na baterky, což jsem ovšem zvědav, kdy bude: s aktuální předpovědí počasí a mým systémem, kdy baterky nabíjím jen ze slunce (+ mininabíjení Studeru).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.