Jahodovak,
díky za snahu vysvětlit mi Brumlovy kryptické výlevy.
Přetížení nulového vodiče v případě, že mezi fázemi není 120°posuv je jasná věc, to (snad) všichni známe. Nezdá se mi, že by mi něco takového chtěl pan kolega připomínat. Obzvláště, když jsem o ničem takovém v předchozím textu nepsal.
Co říkám je, že pokud má někdo 1f FVE, z ní mu vede 1f vodič, a na jeho konci má 1f wallbox, tak že EU auto nenabije větším proudem než 1x 32A. Protože to zastaví firmware ve wallboxu i firmware a OBC v autě. Ale že kdyby měl 1f USA wallbox a USA auto, tak že by s 1f FVE mohl nabíjet proudem až 80A.
O možnosti vzít 3f EU wallbox a do všech tří živých přívodních vodičů zapojit tu samou fázi z 1f FVE, aby tam mohl nacpat 80A a usmažit tak nulák v autě i wallboxu, tu nikde nepíšu. Jestli chtěl kolega Brumla na něco takového reagovat, tak asi špatně četl.
Další věc co zmiňuji je, že v kombinaci s FVE jsou ty velké nabíjecí proudy stejně k ničemu, protože většina lidí nemá tolik panelů, aby mohla auto touto rychlostí delší dobu nabíjet, aniž by u toho nehuntovala domácí baterku. Tudíž honba za 3f nabíjením auta z ostrovní FVE je zcela zbytečná. Pro nabíjení EV z ostrovní FVE úplně stačí 1f x 32A a ani to nebude často využito naplno.
brumlaj píše: ↑úte dub 12, 2022 10:26 pm
Takže řešením je tlustší nulák a hurá do nabíjení 1f měničem přes "tři fáze" i vyšším proudem, než 32A. Samozřejmě v Evropě.
Ale klidně zopakuj mantru.
Dále pak nerozumím už vůbec té části, která je označena tučně. A popravdě, už mne ty Brumlovy chytrácké kecy docela serou. Kudy chodí, tudy trousí svoje moudra, většinou v osamocených větách, a v rádoby-mentorském stylu. Že by někdy napsal něco delšího, co by mělo hlavu a patu, se stává jen vyjímečně. A i v těch případech, kdy ho přepadne záchvat tvořivosti, se jedná jen o fejeton či řečnické otázky, nikoliv o to, že by někomu s něčím skutečně radil. Vlastně jsem od něj za celý život viděl opravdu jen velmi málo příspěvků, kde by projevil nějakou snahu někomu pomoct. Prostě jen rýpe a mudruje. Asi byl v Rusku. Dvakrát.