DIY baterkovy box LFP 48 V
Re: DIY baterkovy box LFP 48 V
no, jelikoz asi nemela uz na poradnou kovovou krabici, tak ji nezbylo ani na pajku aby mohla vymenit kabely za delsi a nemusela je takto napojovat
paní je hodně opatrná... Krom toho dřeva bych to vyhodnotil jako pěknou práci.
Ku podivu to mám podobně, akorát pojistku mám 2m daleko, zásuvku pro odpojení mám taky, a bočník taky. Dokonce mám dva bočníky v sérii, jeden pro každý aku samostatně, a jeden dohromady pro všechno. Vypínač je podle mě navíc, zásuvkový odpojovač podle mě udělá tu stejnou práci, jenom to není tak pěkný.
Ku podivu to mám podobně, akorát pojistku mám 2m daleko, zásuvku pro odpojení mám taky, a bočník taky. Dokonce mám dva bočníky v sérii, jeden pro každý aku samostatně, a jeden dohromady pro všechno. Vypínač je podle mě navíc, zásuvkový odpojovač podle mě udělá tu stejnou práci, jenom to není tak pěkný.
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
A jak asi? že by se ta energie utopila na mosfetu, kterej to bude spínat? Raděj ne...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
najmi si stovky vývojářů, zaplať jim laboratoře a můžeš mít řešení lepší než Tesla. Na to snad nečekáš jinou odpověď. Zkus se pohybovat v reálným světě. Žádný řešení není dokonalý, a k cíli vede mnoho cest. Pokud chci, aby to fungovalo co nejdřív, použiju jednoduchý řešení. I když zdánlivě horší, ale můžu to použít. nebo dva roky bádat nad pomalým nabíjením kondenzátorů přes mosfety , zničím u toho hromadu křemíku, musím na to koupit měřicí techniku a baterka mi mezitím zdechna na podvybití díky spotřebě BMS. Já na připojení Měniče používám normální žárovku a nemám s tím problém. Udělal jsem si i nožovou pojistku s odporama uvnitř, a i když byla natřená červeně, někde zmizela. Žárovku s vláknem na 48V najdu třeba ve světle v technické místnosti, tam se nemá kam ztratit. Měnič odpojuju od napájení průměrně míň, než jednou ročně. Neřeším.
Jen drobnost, ten mosfet ma trvalý proud 87A.
uplně zbytečně, když je zapojenej přes odpor 500R (na fotce desky 300R) - to je automatizovaný připojování žárovky. Jasně, pro "bloody fucking users" dobrý řešení, ale já to teda neocením...