Uvedení FVE do provozu - musím se pochlubit

Odpovědět
Michael

Uvedení FVE do provozu - musím se pochlubit

Příspěvek od Michael »

Tak chlapci a děvčata , musím se pochlubit . Dne 12. července 2023 jsem zpojízdnil svoji FVE , a to úplně sám ..... Všechno jsem prodrátoval , zapojil , a přišla oćekávaná chvíle . Nejprve jsem připojil baterii , a zapnul střídač ... Display se rozsvítil , žádná rána se nekonala , tak jsem nastavil parametry / něco kolem 30-ti /, a připojil panely . Opět nic , tak jsem připojil síť / 1 x 230 V /, a dobrý ...

Jako zátěž jsem použil olejový radiátor / venku , omlouvám se za úmyslné přispění ke globálnímu oteplování /, jde regulovat , na displayi SML vše O.K. Tak jsem si s tím hrál , a kochal se . BMS také v pohodě , komunikuje přes Bluetooth , a i přes USB .

Akorát mám problém s komunikací se střídačem , má wifi , a bude to asi tím , že domácí wifina nemá u střídače signál . Ještě to musím vychytat , zkusím zesilovač signálu / mám / , Čína jako všechno .

Takže asi tak , až budu mít čas a náladu , vybavím domovní / vnitřní / rozvaděč přepínačem sití , a měl bych mít pokryto tak 75 % spotřeby .
Jinak jsem všechno zapojoval bez schématu , z hlavy . Situaci jsem si zkomplikoval invertorem 24 / 12 voltů pro 12 V zásuvku , a obousměrným kompaktním elektroměrem . Měří odběr střídače ze sítě , a event. přetoky . Zatím jsem žádné nezjistil , střídač při malěm / žádném odběru a plné baterce zredukuje výkon ze střechy .

Neočekávám žádné oslavné ódy , proto jsem se pochválil sám , jo , a je mi 72 roků . Děkuji všem , kteří mi poradili s nastavením parametrů střídače , a BMS . Přikládám pár fotek . Nazdar !!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: Uvedení FVE do provozu - musím se pochlubit

Příspěvek od pave69 »

Moc pěkné. Jen ten rozvaděč by to chtělo trochu zakrytovat... Přece jen, takhle by se mohlo stát, že nějaký zvídavý dotaz "a co je tohle?" mohou být poslední slova dotyčné(ho) :P
Cmrnda

Příspěvek od Cmrnda »

Michael píše: čtv črc 13, 2023 11:21 am Tak chlapci a děvčata , musím se pochlubit . Dne 12. července 2023 jsem zpojízdnil svoji FVE , a to úplně sám ..... Všechno jsem prodrátoval , zapojil , a přišla oćekávaná chvíle . Nejprve jsem připojil baterii , a zapnul střídač ... Display se rozsvítil , žádná rána se nekonala , tak jsem nastavil parametry / něco kolem 30-ti /, a připojil panely . Opět nic , tak jsem připojil síť / 1 x 230 V /, a dobrý ...

Jako zátěž jsem použil olejový radiátor / venku , omlouvám se za úmyslné přispění ke globálnímu oteplování /, jde regulovat , na displayi SML vše O.K. Tak jsem si s tím hrál , a kochal se . BMS také v pohodě , komunikuje přes Bluetooth , a i přes USB .

Akorát mám problém s komunikací se střídačem , má wifi , a bude to asi tím , že domácí wifina nemá u střídače signál . Ještě to musím vychytat , zkusím zesilovač signálu / mám / , Čína jako všechno .

Takže asi tak , až budu mít čas a náladu , vybavím domovní / vnitřní / rozvaděč přepínačem sití , a měl bych mít pokryto tak 75 % spotřeby .
Jinak jsem všechno zapojoval bez schématu , z hlavy . Situaci jsem si zkomplikoval invertorem 24 / 12 voltů pro 12 V zásuvku , a obousměrným kompaktním elektroměrem . Měří odběr střídače ze sítě , a event. přetoky . Zatím jsem žádné nezjistil , střídač při malěm / žádném odběru a plné baterce zredukuje výkon ze střechy .

Neočekávám žádné oslavné ódy , proto jsem se pochválil sám , jo , a je mi 72 roků . Děkuji všem , kteří mi poradili s nastavením parametrů střídače , a BMS . Přikládám pár fotek . Nazdar !!!

No to je docela síla, to je Ruská PREMIX deska, ten "rozváděč" :lol: :lol: :lol: Co to je na ní za harampádí?
Jinak cením si veškeré práce co je udělána vlastníma tlapama.
Prodávají se kryté rozváděče jako odbočovací jednotky nebo co, a není to drahé.
Doporučení pro regulaci mám, pořiď si vlastní programátor za cca 100,-Kč a naprogramuj si tam co chceš.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Michael

Příspěvek od Michael »

Nazdar kluci , dík za reakce . Je mi jasné , že to není žádná krása , ale účel to splňuje . Je to samozřejmě všechno Čína z Aliexpressu , ale je to za polovic - důchodce . Mám to nainstalované v kutlochu , kam nikdo jiný než já nemůže ... Revizí by to asi neprošlo ...

Dnes jsem překopal podružný rozvaděč , dal jsem tam přepínač sítí , a maká . Celý den jsem jel na panely , a teď večer na baterku , ať se to zaběhne .
Utáhne to všechno , akorát když zapnu boiler , hřeje se mi jeden kontakt na vývodu na baterku , asi je tam nějaký přechodový odpor . Budu muset zkontrolovat a vylepšit .

Když se zapne vodárna , bliknou LEDky , tak jsem si objednal SOFT START / 1 x 230 V , 1,5 kW / ...

Takže asi tak , zatím spokojenost . Zatím !!!
Kostěj
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16

Příspěvek od Kostěj »

Michael píše: pát črc 14, 2023 10:45 pm ...Je mi jasné , že to není žádná krása...
Úplně v klidu! Když vezmu ty čtyři elektrárny, co jsem viděl na vlastní oči, tak tahle je provedením lehce nad úrovní té nejlepší. A buďte rádi, že ani netušíte, jak vysoko je nad tou nejhorší. Ale makají a dělají uživatelům radost.
Michael

Příspěvek od Michael »

Tak jsem tady zase , špatný kontakt opraven , nic se nehřeje , ani když jde z/do baterky 120 A ..... Dneska docela dobře svítilo , tak jsem zapnul boiler 2200 W , a přidal jsem radiátor 1000 W , FVE to utáhla , měl jsem výkon 3,3 kW !!! Baterka byla ráno po včerejšku na 75 % , dobila se za pár hodin . Škoda , že nemohu dodávat do sítě , když zátěž odpojím , střídač jde dolů s výkonem .... Přetoky nula . Jedu zatím na FV a baterky , od neděle to nechávám zapojené i v noci , napsal jsem si stav elměru , a uvidím . Zatím , M.
Abrams

Příspěvek od Abrams »

Zdravím ,

gratuluji , Vaše provedení se mi moc líbí :worker: . Jen kvůli dnešním homus-debilus bych přelepil izolepou všechny otvory šroubů připojovacích svorek :idea: .

Elektronům zdar :cloud:
4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 47 MWh @ 72.000 motohodin .
Michael

Příspěvek od Michael »

Zdravím všechny ,

to Abrams : děkuji za pochvalu , přemýšlím o tom , že bych na rozvaděč udělal krycí desku z plexiskla ....

Jinak k provozu : vyměnil jsem topnou spirálu 2200 W v bojleru za slabší / 1000 W / , aby zapnutí nebyla taková pecka pro střídač , je úplně jedno , jestli se bojler nahřívá 2 nebo 4,5 hodiny . Na přívod k vodárně jsem nainstaloval omezovač náběhového proudu , ledky už tak nebliknou . Jsem toho názoru , že čím větší jsou zapínací proudy , tím víc to škodí střídači . Uvidím ...

Když trochu svítí , obejdu se úplně bez dodávek ze sítě , FVE utáhne levou zadní spotřebu domácnosti za 24 hodin / vodárna 1100 W , lednice s mrazákem - příkon nevím , ještě jsem se nedostal na štítek , světla , rychlovarná konvice 1100 W , TV + radio , dva PC + tiskárna / včetně nahřátí bojleru , baterka je ráno tak na 70 - 75 % , během dne se dobije do plna . Takže teoreticky bych ve tmě vydržel tři až čtyři dny .....

Takže zatím spokojenost , jen nemohu zpojízdnit wifi komunikaci se střídačem , jde mi jen Bluetooth s BMS . Musím pozvat ajťáka ... Ahoj všem !!!
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“