Tak chlapci a děvčata , musím se pochlubit . Dne 12. července 2023 jsem zpojízdnil svoji FVE , a to úplně sám ..... Všechno jsem prodrátoval , zapojil , a přišla oćekávaná chvíle . Nejprve jsem připojil baterii , a zapnul střídač ... Display se rozsvítil , žádná rána se nekonala , tak jsem nastavil parametry / něco kolem 30-ti /, a připojil panely . Opět nic , tak jsem připojil síť / 1 x 230 V /, a dobrý ...
Jako zátěž jsem použil olejový radiátor / venku , omlouvám se za úmyslné přispění ke globálnímu oteplování /, jde regulovat , na displayi SML vše O.K. Tak jsem si s tím hrál , a kochal se . BMS také v pohodě , komunikuje přes Bluetooth , a i přes USB .
Akorát mám problém s komunikací se střídačem , má wifi , a bude to asi tím , že domácí wifina nemá u střídače signál . Ještě to musím vychytat , zkusím zesilovač signálu / mám / , Čína jako všechno .
Takže asi tak , až budu mít čas a náladu , vybavím domovní / vnitřní / rozvaděč přepínačem sití , a měl bych mít pokryto tak 75 % spotřeby .
Jinak jsem všechno zapojoval bez schématu , z hlavy . Situaci jsem si zkomplikoval invertorem 24 / 12 voltů pro 12 V zásuvku , a obousměrným kompaktním elektroměrem . Měří odběr střídače ze sítě , a event. přetoky . Zatím jsem žádné nezjistil , střídač při malěm / žádném odběru a plné baterce zredukuje výkon ze střechy .
Neočekávám žádné oslavné ódy , proto jsem se pochválil sám , jo , a je mi 72 roků . Děkuji všem , kteří mi poradili s nastavením parametrů střídače , a BMS . Přikládám pár fotek . Nazdar !!!
Uvedení FVE do provozu - musím se pochlubit
Uvedení FVE do provozu - musím se pochlubit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: Uvedení FVE do provozu - musím se pochlubit
Moc pěkné. Jen ten rozvaděč by to chtělo trochu zakrytovat... Přece jen, takhle by se mohlo stát, že nějaký zvídavý dotaz "a co je tohle?" mohou být poslední slova dotyčné(ho) 

Michael píše: ↑čtv črc 13, 2023 11:21 am Tak chlapci a děvčata , musím se pochlubit . Dne 12. července 2023 jsem zpojízdnil svoji FVE , a to úplně sám ..... Všechno jsem prodrátoval , zapojil , a přišla oćekávaná chvíle . Nejprve jsem připojil baterii , a zapnul střídač ... Display se rozsvítil , žádná rána se nekonala , tak jsem nastavil parametry / něco kolem 30-ti /, a připojil panely . Opět nic , tak jsem připojil síť / 1 x 230 V /, a dobrý ...
Jako zátěž jsem použil olejový radiátor / venku , omlouvám se za úmyslné přispění ke globálnímu oteplování /, jde regulovat , na displayi SML vše O.K. Tak jsem si s tím hrál , a kochal se . BMS také v pohodě , komunikuje přes Bluetooth , a i přes USB .
Akorát mám problém s komunikací se střídačem , má wifi , a bude to asi tím , že domácí wifina nemá u střídače signál . Ještě to musím vychytat , zkusím zesilovač signálu / mám / , Čína jako všechno .
Takže asi tak , až budu mít čas a náladu , vybavím domovní / vnitřní / rozvaděč přepínačem sití , a měl bych mít pokryto tak 75 % spotřeby .
Jinak jsem všechno zapojoval bez schématu , z hlavy . Situaci jsem si zkomplikoval invertorem 24 / 12 voltů pro 12 V zásuvku , a obousměrným kompaktním elektroměrem . Měří odběr střídače ze sítě , a event. přetoky . Zatím jsem žádné nezjistil , střídač při malěm / žádném odběru a plné baterce zredukuje výkon ze střechy .
Neočekávám žádné oslavné ódy , proto jsem se pochválil sám , jo , a je mi 72 roků . Děkuji všem , kteří mi poradili s nastavením parametrů střídače , a BMS . Přikládám pár fotek . Nazdar !!!
No to je docela síla, to je Ruská PREMIX deska, ten "rozváděč"

Jinak cením si veškeré práce co je udělána vlastníma tlapama.
Prodávají se kryté rozváděče jako odbočovací jednotky nebo co, a není to drahé.
Doporučení pro regulaci mám, pořiď si vlastní programátor za cca 100,-Kč a naprogramuj si tam co chceš.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Nazdar kluci , dík za reakce . Je mi jasné , že to není žádná krása , ale účel to splňuje . Je to samozřejmě všechno Čína z Aliexpressu , ale je to za polovic - důchodce . Mám to nainstalované v kutlochu , kam nikdo jiný než já nemůže ... Revizí by to asi neprošlo ...
Dnes jsem překopal podružný rozvaděč , dal jsem tam přepínač sítí , a maká . Celý den jsem jel na panely , a teď večer na baterku , ať se to zaběhne .
Utáhne to všechno , akorát když zapnu boiler , hřeje se mi jeden kontakt na vývodu na baterku , asi je tam nějaký přechodový odpor . Budu muset zkontrolovat a vylepšit .
Když se zapne vodárna , bliknou LEDky , tak jsem si objednal SOFT START / 1 x 230 V , 1,5 kW / ...
Takže asi tak , zatím spokojenost . Zatím !!!
Dnes jsem překopal podružný rozvaděč , dal jsem tam přepínač sítí , a maká . Celý den jsem jel na panely , a teď večer na baterku , ať se to zaběhne .
Utáhne to všechno , akorát když zapnu boiler , hřeje se mi jeden kontakt na vývodu na baterku , asi je tam nějaký přechodový odpor . Budu muset zkontrolovat a vylepšit .
Když se zapne vodárna , bliknou LEDky , tak jsem si objednal SOFT START / 1 x 230 V , 1,5 kW / ...
Takže asi tak , zatím spokojenost . Zatím !!!
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Úplně v klidu! Když vezmu ty čtyři elektrárny, co jsem viděl na vlastní oči, tak tahle je provedením lehce nad úrovní té nejlepší. A buďte rádi, že ani netušíte, jak vysoko je nad tou nejhorší. Ale makají a dělají uživatelům radost.
Tak jsem tady zase , špatný kontakt opraven , nic se nehřeje , ani když jde z/do baterky 120 A ..... Dneska docela dobře svítilo , tak jsem zapnul boiler 2200 W , a přidal jsem radiátor 1000 W , FVE to utáhla , měl jsem výkon 3,3 kW !!! Baterka byla ráno po včerejšku na 75 % , dobila se za pár hodin . Škoda , že nemohu dodávat do sítě , když zátěž odpojím , střídač jde dolů s výkonem .... Přetoky nula . Jedu zatím na FV a baterky , od neděle to nechávám zapojené i v noci , napsal jsem si stav elměru , a uvidím . Zatím , M.
Zdravím ,
gratuluji , Vaše provedení se mi moc líbí
. Jen kvůli dnešním homus-debilus bych přelepil izolepou všechny otvory šroubů připojovacích svorek
.
Elektronům zdar
gratuluji , Vaše provedení se mi moc líbí

Elektronům zdar

4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 47 MWh @ 72.000 motohodin .
Zdravím všechny ,
to Abrams : děkuji za pochvalu , přemýšlím o tom , že bych na rozvaděč udělal krycí desku z plexiskla ....
Jinak k provozu : vyměnil jsem topnou spirálu 2200 W v bojleru za slabší / 1000 W / , aby zapnutí nebyla taková pecka pro střídač , je úplně jedno , jestli se bojler nahřívá 2 nebo 4,5 hodiny . Na přívod k vodárně jsem nainstaloval omezovač náběhového proudu , ledky už tak nebliknou . Jsem toho názoru , že čím větší jsou zapínací proudy , tím víc to škodí střídači . Uvidím ...
Když trochu svítí , obejdu se úplně bez dodávek ze sítě , FVE utáhne levou zadní spotřebu domácnosti za 24 hodin / vodárna 1100 W , lednice s mrazákem - příkon nevím , ještě jsem se nedostal na štítek , světla , rychlovarná konvice 1100 W , TV + radio , dva PC + tiskárna / včetně nahřátí bojleru , baterka je ráno tak na 70 - 75 % , během dne se dobije do plna . Takže teoreticky bych ve tmě vydržel tři až čtyři dny .....
Takže zatím spokojenost , jen nemohu zpojízdnit wifi komunikaci se střídačem , jde mi jen Bluetooth s BMS . Musím pozvat ajťáka ... Ahoj všem !!!
to Abrams : děkuji za pochvalu , přemýšlím o tom , že bych na rozvaděč udělal krycí desku z plexiskla ....
Jinak k provozu : vyměnil jsem topnou spirálu 2200 W v bojleru za slabší / 1000 W / , aby zapnutí nebyla taková pecka pro střídač , je úplně jedno , jestli se bojler nahřívá 2 nebo 4,5 hodiny . Na přívod k vodárně jsem nainstaloval omezovač náběhového proudu , ledky už tak nebliknou . Jsem toho názoru , že čím větší jsou zapínací proudy , tím víc to škodí střídači . Uvidím ...
Když trochu svítí , obejdu se úplně bez dodávek ze sítě , FVE utáhne levou zadní spotřebu domácnosti za 24 hodin / vodárna 1100 W , lednice s mrazákem - příkon nevím , ještě jsem se nedostal na štítek , světla , rychlovarná konvice 1100 W , TV + radio , dva PC + tiskárna / včetně nahřátí bojleru , baterka je ráno tak na 70 - 75 % , během dne se dobije do plna . Takže teoreticky bych ve tmě vydržel tři až čtyři dny .....
Takže zatím spokojenost , jen nemohu zpojízdnit wifi komunikaci se střídačem , jde mi jen Bluetooth s BMS . Musím pozvat ajťáka ... Ahoj všem !!!