eduard22 píše: ↑pon lis 06, 2023 8:25 pm
Cmrnda píše: ↑pon lis 06, 2023 8:19 pm
eduard22 píše: ↑pon lis 06, 2023 7:13 pm
A mnohými populistickými politiky co si kupují vol
Yče dotacemi...
K volbám chodí hlavě starší osamělí lidé protože si chtějí pokecat tu o tom s Marií, něco s tím a možná i s Kadlem před volební místností (hospoda, hasičárna, školní prostory, apod)
Dřív dávali "novomanželské půjčky", pořád se nějak dorovnává příjem, vezmi si i porodní příspěvek, mateřská dovolená a určitě i další ...
Řekni mi kdo to vědomě odmítne nebo nevyužije?
Já!!! Dokonce i když jsem podnikal a su 2x rozvedenej, tak jsem nikdy, nejen že nežádal o podporu, ale ani 1,-kč jsem neodečetl z daní na žádný děcko! prostě když na uživení děcka někdo nemá tak nechť si jej nepořizuje!!!

Nenchám se živit cizími lidmi, co se sami maj co ohánět! Mám svědomí!!!!!!

Podoně FVE - bez dotace! Podobně kdysi rozjezd živnosti - na malej dluh u rodina a postupně se vypracovat - od píky!
Nemorální "národ" (většina spoluobčnů) si nezaslouží morální vládu, bohužel :-/
Na toto vlákno jsem během dne nereagoval.
Ale...
Dá se reagovat snad deseti směry.
Jeden směr je přístup pana Eduarda. OK. Na jednu stranu Vás za to obdivuji a proto chápu Vaše minulé komentáře o to více.
Druhý pohled na věc může být ten, že v dnešní době se člověk honí od rána do večera, netráví s rodinou tolik času, kolik by si přál. Ne každý chce být bezdětný a úspěšný v podnikání. Nebo ne každý chce být podnikatelem. Nebo ne každý chce čekat na budování rodiny až po tom, co vydělají miliony.
Někdo prostě chce žít jednoduchý, pohodový život, odsloužit si 8 hodin v práci a pak jít vklidu domů za rodinkou. Ale takoví lidé mají dnes dost smůlu. Musí se honit a honit, aby nakrmili nenažranej stát, co neumí s financemi hospodařit. V mezinárodním právu dělá fuckup za fuckupem a platí a platí a platí prachy lidí ven.
Třetí pohled: Třeba to není tak, že si nemorální národ nezaslouží morální vládu. Třeba je to tak, že nemorální vlády, neboli psychopaté mají na lidi až takoví vliv, že se stávají nemorální...
Čtvrtý pohled může být ten, že se platí neskutečně vysoké daně ze všeho. Tady by mě zajímal Váš názor. Podívejte se všude kolem sebe a na všechno je uvalena daň. Až na malé výjimky. Někdy menší daň, někdy větší daň. Např. z Anglie mám porovnání, že v obchodech je jídlo s daní 0.
Uveďme si příklad. Jako mladý chodíte na brigády a koupíte si své první auto. Z toho asi daň odvedena nebyla. A nebo taky byla. Potom to ale začíná. Koupíte naftu nebo benzín, abyste mohl jet za svou přítelkyni a pomilovat ji a z paliva cvakáte daň. Dáte ji květinu a cvakáte daň. Za polibek a sexu se ještě daň neplatí. Potom přijedete na brigádu, vyděláte nějakou kačku a platíte daň z příjmu. Pokud jste nemakal načerno. Koupíte si párek v rohlíku, nebo něco zdravějšího a zaplatíte daň. A tato daň se počítá z daní již zaplacené, ale v částce napočítané. Potom z těch zdaněných peněz jedete na dovču a utratíte hromadu peněz. Ale hromadu peněz zaplatíte jenom státu. Takže si užijete méně. Půjčíte si v té dovolenkové zemi auto a cvakáte daň za půjčovné, ale také za práci toho pána nebo paní na přepážce, ale také z prostor, které používají a elektřiny, kterou svítí. Tak stejně cvakáte daň za energii pro auto. Koupíte si voňavku do auta a cvakáte daň. Chcete se vyspat v hotelu a cvakáte daň. Už Vás z toho cvakání daně bolí hlava tak si dáte alkohol a cvakáte daň. Po hromadě zacvakaných daní z výplaty, ze žití a také z postavení baráku, z toho, že barák máte, z elektřiny, z plynu, z vody, z nábytku, na kterém už milionkrát byla zaplacená daň mnoha subjekty, jelikož někdo musel vytěžit dřevo, na tom zaplatil milionkrát daň, potom jej někdo dovezl do zpracovárny, takže dopravce zaplatil milionkrát daň, potom truhlárna zaplatila milionkrát daň, potom znovu dopravce dopraví výrobek do obchodu a zaplatí znovu milion daní, potom si človíček koupí nábytek a zaplatí znovu daň. Takže každou věc, co kolem sebe máte, zaplatila daň doslova v řádech stovek nebo tisíců. Jo a abych nezapomněl. Z těch už hoooodněkrát zaplacených peněz si potom zainvestujete, jelikož chce své rodině dopřát to nejlepší a výnos Vám znovu zdaní. Jasně, jsou i možnosti, jak daně neplatit. Ale sám víte, že stát dělá co může, aby tyto sumy snižoval. A také můžete namítnout, že kdo je finančně vzdělanej, tak daně z investic neplatí. Co ale všechno člověk musí umět, aby vše udělal tak, aby nejlépe pro něho bylo, ne pro stát?
Pátý pohled může být ten, že i když stát vyrábí přebytek elektřiny, tak jsme měli cenu i 12 kaček za kWh, respektive 6 korun, jelikož stát to zadotoval a v tom se ukradlo dalších spousty peněz. Jenže tyhle peníze jsou lidí. Ne státu. A lidé se zapotili, aby tyto prachy stát mohl s dovolením promrdat. V krizích peníze nezanikají, ale přesouvají se.
Tedy pohled šestý: Po těch milionech zaplacených daní stát, který neumí hospodařit, tak ještě odepíše dluh pomocí inflace, a takže si v budoucnu zase bude půjčovat jako by se nic nedělo, jelikož najednou to vypadá, že státu se daří, jelikož se mu reálně snižuje dluh. Můžeme se dohadovat, nakolik dobře s inflací ČNB bojovala a tedy stát, kterej po milionech zaplacených daní nemá nic, jen dluhy, tak snižuje dluh. Ale lidé, jelikož Ti jsou jediní, co něco mají, na inflaci ztratili třetinu, pokud si ji neuměli ochránit např. FVE nebo jinými investicemi.
Můj pohled je ten, že pokud by stát neožebračoval své obyvatelé a uměl s penězi dobře hospodařit, tak by se nám všem vedlo mnohem lépe. A mohl každý mít spokojený život, podnikatelé by neměli metráky větví jako překážky a lépe by se podnikalo. Takže nenažraný stát za své chyby ožebračí ještě lidi více a více. Takže v ideálním světě, kdy stát je tu pro lidi, ne lidi pro stát, tak bych s Vámi pane Eduarde souhlasil ze sta procent. Ale k výše zmíněnému tak učinit nemohu.
Sorry, ale po těch miliónech odvedených na daních si klidně o tu dotaci požádám.
Další pohled, už jsem to přestal počítat je ten, že buď stát zainvestuje stovky miliard, až bilióny navíc do jaderných elektráren, uhelných a plynových a nebo tyto miliardy nikoly bilióny pošle lidem jako dotaci s tím, že nemusí stavět např. třetí a čtvrtou lokalitu jaderek. Tyto zainvestované peníze státem do FVE, nebo chcete-li dotované fotovoltaiky se podílejí na výrobě elektřiny a ještě z toho profitují lidé, nikoli ČEZ a další. A ještě investujeme do obnovitelných zdrojů, které se sice někde musely vyrobit a v tom třeba vidím pochybení EU, jelikož zase bez Číny budeme v prdeli. Takže, někde se musely vyrobit, pak se musely dopravit, ale i tak škodí přírodě méně, než elektrárny na uhlí, mazut, nebo plyn. Jo a pozor, to že plyn v místě spálení nedělá tolik škod, jako v místě těžení, je jen ukázka toho, jak ciničtí lidé umí být. Já mluvím o přírodě jako takové. Ať už evropské, tak asijské, tak africké, americké a i té australsko-oceánské a antakridské.
Takže na ty dotace se můžeme dívat i jako investice do našeho energetického mixu. I v létě, kdy OZE vyrábějí elektřinu jako na běžícím páse, tak se musejí spínat uhelné a plynové elektrárny. Možná více dotací lidem pomůůže nahradit úhelné elektrárny a v místě spálení se přírodě uleví. A pak si človíček může své EV nabýt za pomoci vyššího podílu OZE respektive nízkoemisního zdroje a nebude mu v hospodě vyčítáno, že jeho výfuk je v nejbližší elektrárně.
PS: Já bych za pondělní výrobu FVE byl schopný dojet 150-200km. Takže i na podyim bych si jezdil s EV s ''výfukem'' u mě na střeše.