Zkouknul jsem to, ale moc jasné mi to stejně není.tomasi02 píše: ↑čtv říj 26, 2023 11:46 am o maline byla dobra tahle reportaz:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/114 ... 801240021/
na ty vypisy z uctu si video zapauzujte....
Jak tam popisovali, že si manageři žili na vysoké noze a měli drahá auta - ale tak běžně fungují i manageři jiných podobně velkých firem. Malina v té době byla obratově dost velká firma. To pobouření, že někdo spal v drahém hotelu... ale tam snad spí i sousta dalších lidí. Proč by jinak ten hotel existoval?
Podle mě na utrácení pár potentátů takto velká firma nemůže dojet. Navíc když pracuje v oboru, kde v to době byly vysoké marže a měli kopec zákazníků.
Ukazovali tam, jak Regner tyl z přeprodeje čínských výrobků. No ale že ceny v Číně a u nás jsou různé, to snad ví každý. Ukazovali tam baterku 10 kWh a pobuřovali se nad tím, že stála 66 tis. Kč. Ale v našich obchodech ji člověk většinou za tak nízké peníze nekoupí. A přesto se s tím dá postavit instalace se slušným výdělkem.
Stejně tak marže obchodníkům. Pochybuji, že v jiných oborech jsou marže nezávislých obchodníků nějak výrazně nižší. Bývalý zaměstnanec se tam pohoršoval, že nějaký obchodník vydělal za 3 měsíce několik set tisíc. Ale za to přinesl do firmy kšefty za spoustu milionů. Tak pak si snad ty prachy zaslouží.
Tam musí být ještě nějaký jiný kanál, kudy ty prachy utíkaly. S tím, o čem byla reportáž, podle mě firma této velikosti v tomto oboru v době velkého boomu, by při jinak dobrém řízení klidně mohla pořád ještě vydělávat.