Jasně, těch důvodů proč mít/nemít BEV je spoustu:tafx píše: ↑úte úno 27, 2024 9:44 amNaprostej souhlas. Vždy lze vymyslet případ, pro který je ta která věc nevhodná, jak tady někteří předvádí. Smysl to ale žádný nemá. Máme doma jedno vlastní menší BEV a pak služební benzín. Hádejte, čím jezdím raději?Jantic píše: ↑úte úno 27, 2024 6:06 am Je to příznačné, jak (nejen)tady brojí proti hybridům a BEV ti, kteří je vůbec nejezdí a nevlastní a nemají praktické zkušenosti z jejich provozu.
Měl jsem mnoho služebních aut v benzínu i dieselu, za rodinné finance pak 2 hybridy Toyota Yaris a 100%-ní spokojenost, po městě klidnou jízdou za 3,5l a kdybych nepořídil FVE, tak jezdím hybridy dál. Koupil jsem malé BEV a již teď koncem února i při mizerném počasí jsem schopen nabít auto pouze z FVE.
Nejsem naivní zelený aktivista, ale když chci dýchat čistý vzduch, tak jsem pro to ochoten něco udělat, proto FVE, BEV,TČ.
FVE mi umožňuje zase více zvýšit soběstačnost a tentokrát i na úkor ropných společností, což mě ještě více více těší s příhlédnutím k tomu, odkud je zatím většina ropy u nás.
- ekologie (nesmrdí)
- politika (bojkot Ruska a Arabů, současná/budoucí šikana/dotace ze strany EU)
- pohodlnost jízdy (hluk, otřesy, smrad, ovládání jedním pedálem, brzda výjimečně)
- ekonomika (roční nájezd, pořizovací cena, provozní náklady, současná auta v domácnosti)
- provozní podmínky (obvyklá délka jízd, možnost parkování a nabíjení, tahání těžších/větších nákladů)
Pro každého je mix těchto kritérií různý.
Za sebe můžu říct, že pro naši rodinu je to zatím ekonomický nesmysl. A to bychom měli peníze na lecjaký BEV a na střeše je 3/4 roku přebytek výroby.
Ale při našem nájezdu kolem 15.000 km je to zatím nesmysl. Kdybychom neměli relativně nová auta, úvaha by mohla být jiná.
Připadá mi, že pokud si někdo pořídí BEV, v řadě případů se stane "šiřitelem víry".
Takových youtuberů znám spousty. Rád se na ta nová auta podívám, ale za mě je teď na nákup BEV brzy.
Cena bude klesat a kvalita stoupat. Je dobré sledovat a včas se do celé věci vložit.