Ma prosim vas niekto vyriesene "systemovejsie" uchytenie XCOM- xxx modulov od Studeru na DIN listu? Ten ich originalny "mikymaus" system s obojstrannou paskou je . Neustale sa to odliepa, nebavi ma to stale pritlacat naspat, skusal som aj ine obojstranne pasky, bieda. Eska paska je zas jak past na oko... Mozno vytlacit na 3D tlaciarni nejaku jednoduchu C-svorku/klip do ktorej sa modul zacvakne a ten potom na pevno pripevnit k tej kovovej platnicke? ... Zaoberal sa tim uz niekto? Neverim ze som jediny komu Xcomy plandaju na volno v rozvadzaci
Screenshot 2024-03-16 192255.jpg
IMG_20240316_114720.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ostrov. 6kWp/14,4kWh/3x4000kVA (12xCanadian Solar CS3Y490MS, 4xPylontech US3000C, 3xXTM-4000-48, VS-120, RCC-02)
No, práve. Vraziť tam skrutky zo zadnej strany je trochu riziko, aby som nespravil viac skody ako úžitku napr. prerazenim DPS. Rozoberať som sa to nepokusal, skôr hľadám neinvazívne metódy.
Cmrnda píše: ↑sob bře 16, 2024 11:23 pm
Já se divím že to z tý skříně ještě neuteklo.
Je to tak. Takéto riešenie by som teda nečakal od špičkového výrobcu ako je Studer.
Ostrov. 6kWp/14,4kWh/3x4000kVA (12xCanadian Solar CS3Y490MS, 4xPylontech US3000C, 3xXTM-4000-48, VS-120, RCC-02)
To je to nešťastné šetření na špatném místě. Před x lety kolega v práci lepil oboustrankou plexi A4 na plechový držák na tyčce, na plíšek tak 2x5cm. Říkal jsem mu, to nemůže držet, přišroubuj to. On povídal "Jenže tahle oboustranka je originál DuPont, přilepím ti tohle a zkus to odtrhnout". Fakt to drželo přímo neuvěřitelně. Byl jsem tam za několik let a pořád to tam bylo - taková ta popiska u exponátu.
Kostěj píše: ↑ned bře 17, 2024 10:32 am
"Jenže tahle oboustranka je originál DuPont, přilepím ti tohle a zkus to odtrhnout"
Něco na tom je, nemyslím si že zovna značka, ale některy držej, že nejdou odlepit. Nalepil jsem si do rozváděče gelovej AKU. Po celý ploše spodku jsem dal slabonkou pásku. Jenže AKU elektricky odešel, a je tam doposuď, protože nešel odtrhnout. Od tý doby nelepím raději celou plochu, ale jen části.
Protože moc nemám rád lepení, tak bych si na 3D tiskárně vytiskl vaničku, do ní zasunul ten modul.
A zafixoval buď nějakým třmenem nebo packama (zase asi vytištěnými).
Na vaničku bych buď našrouboval držák na DIN lištu, nebo tam ten držák rovnou vytiskl
Místo plastové vaničky by se dalo z plechu ohnout nějaké účko.
Já jsem ty krabičky od studeru všechny přilepil oboustrannou gelovou nano páskou a drží to tam 3 roky. X-com CAN jsem potřeboval loni sundat a šlo to odlepit.
Takovouto: https://www.tipa.eu/cz/nano-paska-30mm- ... /d-238499/