Prosím o pomoc. Potřeboval bych poradit/nakopnout co dělám špatně při nastavení komunikace s Froniusem protokolem modbus TCP.
Sestava je následující 4x Fronius Symo Advanced (2x 10kW, 2x5kW), každý osazený Datamanagerem 2.0. V konfiguraci povolen modbus TCP. Správně v síti ethernet s pevnými IP adresami.
Problém mám "pouze" s komunikaci modbus TCP. Pro standardní komunikaci používám respektive bych rád používal, svůj prográmek běžící na pozadí jako služba, který by periodicky četl data a ta ukládal do databáze. Spojení se naváže, ale bohužel mě to vrací hlášení kódu 0x02 illegal data address

Pro rychlejší otestování používám ještě freeware CAS Modbus Scanner, který se chová úplně stejně: naváže spojení, ale je vráceno hlášení 0x02 illegal data address.
Vyzkoušel jsem samozřejmě číst o adresu/adresy vedle či různý počet dat, ale vždy to skončí špatně.
Ještě jsem vyzkoušel číst data přímo pomocí skriptu v PHP. A ten mi to vyčítá správně. Je mu úplně "jedno" na které adrese (z platného rozsahu) začnu číst a je mu i jedno jestli čtu 1 byte, 2 nebo jakýkoli jiný rozumný počet.
Stejné chování je u všech čtyř datamanagerů.
Prostě skript v PHP mi jede čtení i zápis bez problémů. Aplikace (CAS Modbus Scanner) vždy vrací 0x02 illegal data address.
Měl byste někdo nápad, kde může být chyba