Jirka77 píše: ↑úte zář 02, 2025 11:51 pm
co je na tom za lez ? Inflace je nastroj statu jak vam ukrast uspory

No ja nevim, strasi kde muzou ze do 3 let je tady rusko, vy asi moc nesledujete deni ze ? ze 5%
HDP je asi 20% rozpoctu to rikal nejaky ekonom v telce tak asi lze, ja ekonom nejsem takze to nedokazu posoudit. Penize ulozene na sporeni na duchod znehodnotila inflace za poslednich 5 let asi o 40% to vam prijde jako lez

? Probudte se.
Já s tím okrádáním inflací souhlasím! Zažil jsem za svoje výdělečné období (kousek před rokem 89) kumulativní inflaci suma přes 2000%! Tedy kdybych si naspořil, jak radí "pravice"..., tehdy cenu baráku (tehdy novostava 250.000,-kčs) , měl bych dnes naspořeno hodnotu tak na 2 roky "důchodu"...
To samé by se stalo dnešním mladým - kdyby na důchod jen spořili a naspořili dnešní ceu baráku = cca 4 miliony, v budoucnu to bude hodnota důchodu také cca jen na dva roky... (kdysi průměrné platy 1.500kčs dnes přes 30.000kč = 2000%, ale mnohé ceny na vyjímky rostly podobně! Dnes prům. platy 30.000,-kč za 40 letra to bude tipuju 300 až 600 tisíc kč čili 10x az 20x více budou bát v budoucnu dnešní mladí pracující a tedy ty dnešní 4 miliony bude jen cca 8 měsíční plat... Tedy důchod leda tak 1-2 roky. A pak cpo pak se budete pást!?...)
Jen bych poopravil nepřesnost - rozpočet není
HDP, ale inkasované daně! A to
H =
hrubý!!!
Hrubý obrat, tržba... ( i při tržbě můžete utrpět ztrátu!...) Ale rozpočet sestává z daní odvedených ze zisku soukromých subjektům. Tedy z mnohem měnší hodnoty!!!
(Ani tržba však není zisk. Tedy daně státu = zdaněný
hrubý zisk. Obrat a tedy i
HDP jsou jen taková megačísla nic nevypovídající o ziscích (a daň u nemovitostí a silniční a pod.) a z nich odvedených daní...
HDP jen takový
Hrubý kolotoč peněz, nic víc...
A k tématu: já bych moje prachy a zhotovení mojí FVE nesvěřil žádné firmě z ČR!

Kradou tady mnozí politici a dokonce i státní notáři!...

Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.