Spotové ceny

Odpovědět
danidani
Výkon panelů v FVE [Wp]: 11400
Kapacita baterie [kWh]: 17

Re: Spotové ceny

Příspěvek od danidani »

Tak jsem zvědavý, jak to dopadne.

Volal jsem na infolinku Tedomu a ta mi tvrdila, že u měření typu B bude nadále fakturační Excel po hodinách. Fakturace po 1/4 hodinách a tím i 15minutové ceny se údajně týkají jen měření typu A.
vk_1

Příspěvek od vk_1 »

Máte pravdu, že záleží, jak máte postavenou smlouvu. Oni můžou vytvořit produkt, který se bude jmenovat "Náš Spot", a ceny se budou řídit teplotou vody ve Vltavě.

Nicméně oni sami budou na Day Ahead trhu už obchodovat v 15min intervalech.
vk_1

Příspěvek od vk_1 »

vk_1

Příspěvek od vk_1 »

danidani píše: úte zář 30, 2025 1:59 pm Tak jsem zvědavý, jak to dopadne.

Volal jsem na infolinku Tedomu a ta mi tvrdila, že u měření typu B bude nadále fakturační Excel po hodinách. Fakturace po 1/4 hodinách a tím i 15minutové ceny se údajně týkají jen měření typu A.
Ptal jsem se Electree (Tramaco Energy), a u nich se to opravdu účtuje po 15min intervalech.
xmasin

Příspěvek od xmasin »

Enerspot bude po čtvrthodinách účtovat od 1.11.
xmasin

Příspěvek od xmasin »

vk_1 píše: stř říj 01, 2025 9:17 am Ptal jsem se Electree (Tramaco Energy), a u nich se to opravdu účtuje po 15min intervalech.
Jsem u Electree s dodávkou i výkupem a sice účtují po čtvrthodinách, ale ceny mají stejné pro každou čtvrthodinu v konkrétní hodině, takže zatím účtují dle hodiových cen a je otázka, kdy přejdou na čtvrthodinové ceny. To by měli adresně oznámit, protože se jedná o změnu smlouvy s možností její výpovědi. Poslal jsem jim dnes dotaz, tak uvidím, co odpoví.
vk_1

Příspěvek od vk_1 »

xmasin píše: stř říj 01, 2025 12:26 pm Jsem u Electree s dodávkou i výkupem a sice účtují po čtvrthodinách, ale ceny mají stejné pro každou čtvrthodinu v konkrétní hodině, takže zatím účtují dle hodiových cen a je otázka, kdy přejdou na čtvrthodinové ceny. To by měli adresně oznámit, protože se jedná o změnu smlouvy s možností její výpovědi. Poslal jsem jim dnes dotaz, tak uvidím, co odpoví.
Já jsem se jich výslovně ptal včera, tady máš odpověď:
Screenshot 2025-10-01 at 9.15.42.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“