18x CanadianSolar CS3L – 370MS 370W Pmax 34,1V Pmax Součet 6 660 W 613,8 V
9x LONGI LR4-72 HPH-455M 455W Pmax 41,7V Pmax Součet 4 095 W 375,3 V
Total 10 0755 W Děkuji za každou přínosnou odpověď k popsanému dotazu
Taky bych to tak viděl, možná instalatér panelů myslel na starou Tatru 613, proto to spojené napětí 613V.eduard22 píše: čtv led 22, 2026 12:43 pm Nejprve se vybírá měnič A k němu panely a baterie Ne naopak! ( to kvůli max napětí!)
Tak nemusí je nakonec všechny propojit a některé, když tedy byly levné, nechá jen kvůli designu střechy
Coz je prave vyhoda, protoze si to muzes nadesignovat podle svych potreb a i kdyby neco odeslo fungujes dal coz kdyz se stane u blackboxu z ciny tak si skoncil a budes cekat nez se to vyreklamuje coz ti pravdepodobne zamitnou .. no kazdy podle sveho gusta.Mex píše: čtv led 22, 2026 4:31 pm To u těch třeba zde populárních Victronů znamená několik různých škatulí.
Mám čerpadlo dešťovky, ovládané relátkem na 12V, zdroj je zvonkové trafo, které jsem si koupil ještě za ČSSR. Má neměřitelný klidový odběr (činný) a určitě mne přežije. Na napájení anténího zesilovače mám spínaný zdroj, za 15 let jsem jeden měnil a druhý opravoval. Škoda, že to zvonové trafo nemám ještě jedno. Dnešní malá trafa jsou o ničem, zkoušel jsem jich několik, a jen tím, jak je při chodu bez zátěže trafo teplé, tak ho nechci - nevím proč by měl napáječ zesilovače 12V/15mA odebírat z 230V 3W.Mex píše: čtv led 22, 2026 9:03 pm Ty by sis dneska koupil nějaký zdroj s lineárním trafem? Já teda určitě ne.
Pokud je/bude pro mě FVE koníčkem, tak bych volil Victron klidně v 3F zapojení, ale je to složité a bude to stát víc.Chci si s FVE hrát a vylepšovat ji nebo ji chci nainstalovat a pouze řešit případné poruchy?
Nene, mám v garáži záložní bednu all in oneJirka77 píše: čtv led 22, 2026 7:08 pmCoz je prave vyhoda, protoze si to muzes nadesignovat podle svych potreb a i kdyby neco odeslo fungujes dal coz kdyz se stane u blackboxu z ciny tak si skoncil a budes cekat nez se to vyreklamuje coz ti pravdepodobne zamitnou .. no kazdy podle sveho gusta.Mex píše: čtv led 22, 2026 4:31 pm To u těch třeba zde populárních Victronů znamená několik různých škatulí.
Coooo??? Jaké rušení? Čistá stabilní sinusouda! A velmi rychlá odezva - kdy i přes otrov se chová skoro jako tvrdá síť! A batérky má 48V, to není nic vysokonapěťové...Jirka77 píše: čtv led 22, 2026 8:14 pm .....
Jestli nekdo je ochoten sverit spotrebice nejakymu axpertovi ze ktereho leze pomerne dost ruseni do rozvodu, kazdeho vec a v tomto ohledu jsou vubec nejhorsi prave menice s vysokonapetovymi baterkami to je tragedie jak to mohlo projit pres nejakou homologaci to nechapu asi diky panu dolaru.
Řekl bych že na to jdete dobře. Ale bacha ještě na vhodnou baterii. Tipuji že rozběhový proud bude dosti vysoký, takže baterie by měla dát alespon 150A.Josef350 píše: čtv led 22, 2026 10:29 pm Zdravim, potreboval bych poradit kdo ma zkusenosti s menici napeti 12V ktery koupit. ..
Chacha to urcite a proto se musi pouzitvat Bckove chranice vid
V současný době je největším rušičem právě mikrovlnka. Ten odrušovací filtr co má jeden diferenciální ferit a dva kondíky na desce u napájecího konektoru ve velikosti 2x2 cm je daleko menší než ten nejmenší v měniči.Jirka77 píše: čtv led 22, 2026 11:36 pm Precti si o tom neco, krom ty sinusovky to generuje docela slusny VF harmonicky bordel a hlavne i DC slozku ktera muze vesele znicit treba male motorky v mikrovlnce