FVE Dashboard – offline monitoring pro Victron uživatele Cerbo GX
FVE Dashboard – offline monitoring pro Victron uživatele Cerbo GX
Ahoj všichni
Chtěl bych vám představit svůj projekt — FVE Dashboard pro Victron systémy s Cerbo GX.
Vzniklo to proto, že jsem chtěl mít lepší přehled se statistikami — chtěl jsem něco rychlého, lokálního, bez závislosti na cloudu.
Co to je?
Jeden HTML soubor, který se připojí přes MQTT přímo k Cerbu v lokální síti. Žádný cloud, žádný server, žádná instalace. Otevřeš v prohlížeči → zadáš IP Cerba + Portal ID + Přístupový klíč → jede to.
Co to umí:
Realtime přehled — baterie, FVE výroba, síť, spotřeba, wallbox
Animovaný SVG tok energie — vidíš kam co teče
Live grafy (SOC, výroba, bilance)
Alarmy — nízký SOC, výpadek sítě, přetížení invertoru, vlastní nastavení hodnot
Třijazyčné rozhraní (CZ/EN/DE)
Funguje na mobilu, tabletu, Pc
Vše v localStorage — statistiky přežijí refresh Celé to běží čistě v prohlížeči, jeden soubor ~XXX kB. Není potřeba nic instalovat.
Rád si poslechnu názory a dotazy. Pokud máte Victron + Cerbo GX a chcete to vyzkoušet, ozvěte se
Chtěl bych vám představit svůj projekt — FVE Dashboard pro Victron systémy s Cerbo GX.
Vzniklo to proto, že jsem chtěl mít lepší přehled se statistikami — chtěl jsem něco rychlého, lokálního, bez závislosti na cloudu.
Co to je?
Jeden HTML soubor, který se připojí přes MQTT přímo k Cerbu v lokální síti. Žádný cloud, žádný server, žádná instalace. Otevřeš v prohlížeči → zadáš IP Cerba + Portal ID + Přístupový klíč → jede to.
Co to umí:
Realtime přehled — baterie, FVE výroba, síť, spotřeba, wallbox
Animovaný SVG tok energie — vidíš kam co teče
Live grafy (SOC, výroba, bilance)
Alarmy — nízký SOC, výpadek sítě, přetížení invertoru, vlastní nastavení hodnot
Třijazyčné rozhraní (CZ/EN/DE)
Funguje na mobilu, tabletu, Pc
Vše v localStorage — statistiky přežijí refresh Celé to běží čistě v prohlížeči, jeden soubor ~XXX kB. Není potřeba nic instalovat.
Rád si poslechnu názory a dotazy. Pokud máte Victron + Cerbo GX a chcete to vyzkoušet, ozvěte se
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: FVE Dashboard – offline monitoring pro Victron uživatele Cerbo GX
Tak sem hoď zrojový kód a kdo bude chtít tak si to zkontroluje jestli ti to napsala umělá inteligence dobře. Né? 
možná ze zvědavosti...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
Taky bych to vyzkoušel.
Kolik to bude brát dat z mobilní sítě.
Teď když se kouknu přes mob.data na VRM tak je 20 MB fuč
Kolik to bude brát dat z mobilní sítě.
Teď když se kouknu přes mob.data na VRM tak je 20 MB fuč
Jasně, a recept na Kofolu taky hodím na internet, ať si lidi zkontrolujou jestli jim chutná
To nebere žádné data z mobilní sítě, je to jen pro domácí použití v tvé lokální wifi/ethernet siti. Z venku se na to nedostaneš.
Pro vyzkoušení : Stačí se ozvat tady : https://solarhash.cz/kontakt.html
Stačí se ozvat tady : https://solarhash.cz/kontakt.html ,bud vyplnit fomulář nebo napsat email
Když ho budeš mít, tak proč né? Nebo by si se nepodělil zdarma o informace?
Já si programuju všechno sám od píky, nikoliv vyčítáním nepřesnejch hodnot z nějakýho krámu kde se mění rejstříky 6x do roka.
Když si udělám primitivní komunikaci ve WiFi/ethernet, a napíšu dotaz na klienta: kolik tam máš voltů kliente? Bude-li odpověď: Co je ti dotoho servere! Tak vím že spojení funguje.
To je v pořádku že si programuješ všechno sám. Ten produkt je pro lidi co to neumí a rádi by měli více informací.Humux píše: ↑úte dub 07, 2026 9:30 pmKdyž ho budeš mít, tak proč né? Nebo by si se nepodělil zdarma o informace?![]()
Já si programuju všechno sám od píky, nikoliv vyčítáním nepřesnejch hodnot z nějakýho krámu kde se mění rejstříky 6x do roka.
Když si udělám primitivní komunikaci ve WiFi/ethernet, a napíšu dotaz na klienta: kolik tam máš voltů kliente? Bude-li odpověď: Co je ti dotoho servere! Tak vím že spojení funguje.![]()