Napadlo mě postavit venku menší zateplený domek jen pro baterky a střídač. Představuji si něco jako 2x1,5m vyzděný domek z 15cm porfix + 15cm polystyren, pod střechou zatepleno vatou, udělal bych si tam nějaké pasivní větrání a na léto spínaný ventilátor. Na temperování bych dal do podlahy el podlahové topení. Orientačně jsem to počítal a náklady na vytápění by měly být cca 1500 Kč / rok. Postavěl bych to víceméně ze zbytků materiálu co mám po rekonstrukci, takže náklady jsou zanedbatelné. Příjde mi to lepší takto zaizolované než temperovat baterie přímo postavené venku např v stání pro auto.
Myslím, že takto budou mít baterky a střídač lepší podmínky než ve sklepě a vyřeším tím vlhkost a ventilaci, líbí se mi taky, že v případě poruchy (málo pravděpodobné) by v nejhorším případě vyhořel tento domeček a barák by zůstal nedotčený.
Má to někdo takto řešeno? Má to nějaké nevýhody, které zatím nevidím? Může to dělat nějaké další technické problémy? Co jsem se díval, tak to tak skoro nikdo neděl, takže to asi bude mít nějaký háček
Díky