Tak v případě chilli klobásy bych raději tu polívku vynechal. Stačí ta klobása, čerstvě nastrouhaný křen, kečup z rajských, a krémžká hořčice. Zalivka pivem vařeným klasickým způsobem. (náhrada za tu polívku).
jednoplotýnka
-
eduard22
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
Re: jednoplotýnka
Já su z Moravy! A ne z Itálie, nebo kde?... Tady se používá česnek, pálivá paprika a pepř! Čili žádný Chilli...
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
-
eduard22
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
Ale já su z jihu Moravy a tady papriky zrají i pálivé
A klobásu jedině moravskó - z pašíka + trocha skopového, nebo pálivů slovácků. Uhersků raději ne, dávaj tam do ní i koně :-/
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Koňskej salám sem už neviděl léta letoucí. Mě ten točeňák chutnal. Jinak vím že si hospodyňky často stěžovaly že do mletýho masa přidali koně.
Dneska se asi vyplatí ty koně nechat chcípnout a odvést je do kafilérky než to nějak procpat na trh s masem. Nevím jestli ještě existuje nucený výsek, tam bylo koňský dost aktuelní, zdrchaní koně se zlámanýma nohama z různejch závodů a tak.