V úvodu vysvětlují, jak geniální věc je čip ESP8266, s čímž nemůžu nesouhlasit a uvědomujíce si téhle skutečnosti, vytvořili nástroj, který ulehčí život takovým amatérům, jako jsem já, kteří chtějí mermomocí něco udělat, ale bohužel, už to nejde, pač to hlava nebere.
Říkají, že hlavním zádrhelem širokého využití možností čipu v DIY podmínkách je vlastně jejich samo, i když ne složité, ale leckdy pro DIY bastliče nepřekonatelné, programování.
Já jsem si to také uvědomil, když jsem se nimral v Arduiono IDE, že i když s vypětím všech sil naprogramuju nějaké čidlo, nebo měřidlo, nedokážu udělat komunikaci a zpracování dat.
Tito pánové to vše udělali za mě, vše implementovali do HA a mě už jen zůstane projekční a výrobní činnost, což je pořád ještě hodně práce.
Proto jsem založil tohleto vlákno, ať se to tady rozšíří a můžem se o tom bavit.
Platforma podporuje dostatečné množství laciného HW z alíku, abychom si mohli vybudovat chytré domácnosti, včetně měření a řízení našich miláčků.
Tak na to mrkněte, většina tady jste chytřejší než já kdy budu, ať mám kde kopírovat.
Jako pilotní projekt jsem udělal co jsem měl po ruce, píchnul jsem čidlo měření vzdálenosti na NodeMCU a HA to všecíčko naprogramoval, teď běhám po baráku a měřím