To je otázka! To zastím nikdo nenaměřil, nedokázal

To je otázka! To zastím nikdo nenaměřil, nedokázal
A kolik stojí taková malá(???) nabíječka na 48V!? (aby se navíc uměla programovat - kdy se má připojit a kdy odpojit a aby uměla případeně i usínat!?)Diablo007 píše: ↑sob úno 04, 2023 4:36 pm ...... Není to úplně standartní zapojení ale mnoho lidí má měnič úplně odpojený od distribuční síťe a tedy neřeší zda umí nebo neumí přetoky a pak má malou nabíječku která se od určitého napětí připojí a začne dobíjet ze sítě tedy je to obejíte a ani kdyby se měnič porouchal nikdy na síť nedosáhne. Nemusíš pak řešit cenu Kinga vezmeš cokoliv co ti vyhovuje parametrem a dokoupit napěťově relé a nabíječku
A proč by měla tohle umět nabíječka ty nemáš programovatelný výstup na měnící který umí nabíječku zapnout a vypnout podle napětí? Nebo obětuješ pár stovek za napěťové relé které bude toto dělat. Nabíječka bude tupá jen ji budeš zapínat a vypínat.eduard22 píše: ↑ned úno 05, 2023 10:37 amA kolik stojí taková malá(???) nabíječka na 48V!? (aby se navíc uměla programovat - kdy se má připojit a kdy odpojit a aby uměla případeně i usínat!?)Diablo007 píše: ↑sob úno 04, 2023 4:36 pm ...... Není to úplně standartní zapojení ale mnoho lidí má měnič úplně odpojený od distribuční síťe a tedy neřeší zda umí nebo neumí přetoky a pak má malou nabíječku která se od určitého napětí připojí a začne dobíjet ze sítě tedy je to obejíte a ani kdyby se měnič porouchal nikdy na síť nedosáhne. Nemusíš pak řešit cenu Kinga vezmeš cokoliv co ti vyhovuje parametrem a dokoupit napěťově relé a nabíječku
A proč bych to dělalDiablo007 píše: ↑ned úno 05, 2023 12:32 pmA proč by měla tohle umět nabíječka ty nemáš programovatelný výstup na měnící který umí nabíječku zapnout a vypnout podle napětí? Nebo obětuješ pár stovek za napěťové relé které bude toto dělat. Nabíječka bude tupá jen ji budeš zapínat a vypínat.eduard22 píše: ↑ned úno 05, 2023 10:37 amA kolik stojí taková malá(???) nabíječka na 48V!? (aby se navíc uměla programovat - kdy se má připojit a kdy odpojit a aby uměla případeně i usínat!?)Diablo007 píše: ↑sob úno 04, 2023 4:36 pm ...... Není to úplně standartní zapojení ale mnoho lidí má měnič úplně odpojený od distribuční síťe a tedy neřeší zda umí nebo neumí přetoky a pak má malou nabíječku která se od určitého napětí připojí a začne dobíjet ze sítě tedy je to obejíte a ani kdyby se měnič porouchal nikdy na síť nedosáhne. Nemusíš pak řešit cenu Kinga vezmeš cokoliv co ti vyhovuje parametrem a dokoupit napěťově relé a nabíječku
Jak s Maďarem. Když je měnič který může mít přetoky tak to jde vyřešit externí nabíječkou. Navíc se o vyjde dost často levněji než kupovat Kingaeduard22 píše: ↑ned úno 05, 2023 3:17 pmA proč bych to dělal, když je nabíječka a chytře a programovatelně ovládaná, integrovaná již v Kingovi???
![]()
Také jsem měl takovou vizi. Ale když jsem sečetl cenu grid-off měniče 48V/230V/5kW, nabíječky 230V/48V/30A a solárního mppt trackeru 140V/48V/80A, výsledná částka mne přesvědčila a koupil jsem Kinga.
To je jak s Tatarem. Až budeš vědít, že má(!) přetoky, pak doporučuj taková řešení. Ale chápu jak to myslels
Jenže ty pořád jedeš toho svého Kinga a já to směřují tam že vezmu Maxe bude levnější utáhne celý barák a pak ho prostě místo do sítě dám jen přes nabíječku už jsme doma?
Ale jooo, to chápu. A ptám se jak moc zhatí tu levnotu nabíječka!? Kolikpak stojí taková "jen" nějaká 48V!!! (přesněji - napětí snadno ovládající od 50-60V a minimálně 30A) nabíječka?
Novinka z mojí strany ohledně Axpert King II:
Dík!!! za konkrétní měření
Mně nezbylo nic jinýho, než stáhnout CSV za poslední rok (3 fáze = 3 CSV soubory) a zpracovat v Pythonu.
Zkouším přidat obrázek za včerejšek, jak vypadá takový nulový přetok na Shelly.
A takto vypadá druhá Shelly u měniče taky za včerejšek.martesik píše: ↑úte bře 21, 2023 10:54 amZkouším přidat obrázek za včerejšek, jak vypadá takový nulový přetok na Shelly.
Doufám, že to není příliš obří, nevím, jak to zformátovat.
Ještě nikdy jsem za posledních několik týdnů nezaznamenal "přetok" větší než pár Wh za den.
Ty oranžové a červené obdélníčky v grafu je spotřeba indukce - prostě vaření kafe a čajů ráno a večer, včera jsme oběd nevařili, všichni v práci a ve škole.
Aha, já ten debilní dynamickej strom dál nerozklikl..., ale v tom stromovém seznamu bylo uvedeno jen zkráceně: "King 3/5kW" a nějak jsem přehlédl to č. 5...RadarS píše: ↑stř pro 27, 2023 2:53 pm https://voltronicpower.com/en-US/Produc ... -3KVA-5KVA
Tak "u kováře" samozřejmě mají na webu king 1 jak ve verzi 3kW tak 5kW
A aby těch správných informací nebylo málo přímo od zdroje, tak v popisu King 1 uvádí komunikaci s BMS i přes CAN
Tak si pak vyberte....![]()