Este jeden detail. Pozeram ze to je kovova skrina a na kovovych policiach polozene baterie bez akejkolvek izolacie zospodu.
To si koledovalo o pruser...
Takto vyzera bateria ked "prskne" vodic (-pol) o hlinikovy obal baterie.
Este jeden detail. Pozeram ze to je kovova skrina a na kovovych policiach polozene baterie bez akejkolvek izolacie zospodu.
No jo, ale kdo je do těch akumulátorů vložil?FishBone píše: ↑pát črc 26, 2024 9:06 am Vyšetřeno: https://x.com/hzskhk/status/1816709907392938282
"Z poškozených článků se do interiéru objektu uvolňovaly hořlavé plyny vzniklé rozkladem elektrolytu (vodík, methan, etylen aj.)."
Ve zkratce: při selhání 105Ah článku se uvolnily z článku plyny a při tom experimentu naměřili tyto objemy plynu:
Ten článek vypustí hodně plynu dřív, než se dostane na zápalnou teplotu.Mex píše: ↑pát črc 26, 2024 4:41 pm Podle očitých svědků a přímých účastníků (hasili vevnitř ručními hasicími přístroji) tam hořelo. Pokud je tam plamenné hoření a do toho probíhá pomalé generování nějakých plynů (klidně i výbušných), tak ty plyny budou průběžně odhořívat. Aby došlo k výbuchu, navíc tak masivnímu, tak se musí nějak skokově změnit podmínky. A to (podle mě) plynující relativně malé LFP článku nedokáží.
tady ti budu oponovatMex píše: ↑pát črc 26, 2024 4:41 pm .......
Podle očitých svědků a přímých účastníků (hasili vevnitř ručními hasicími přístroji) tam hořelo. Pokud je tam plamenné hoření a do toho probíhá pomalé generování nějakých plynů (klidně i výbušných), tak ty plyny budou průběžně odhořívat. Aby došlo k výbuchu, navíc tak masivnímu, tak se musí nějak skokově změnit podmínky. A to (podle mě) plynující relativně malé LFP článku nedokáží.
.....
tady souhlas
Nevěřím, že dosáhneš v tom prostoru výbušné koncentrace.
Ano. Stejně jako jakákoliv nádobka se sprejem, sušička v koupelně s ekochladivem, klimatizace, tlakový hrnec, bojler a spousta dalších věcí v domácnosti, nebo dílně při poruše.
Pokud se dobře dívám sbírka je ukončena, je nějaký jiný kanál jak jim pomoci ?Youda píše: ↑sob črc 27, 2024 1:50 pm https://donio.cz/podporme-nesudme-monik ... a-dve-deti
V úterý 25. 6. 2024 ve 14 hodin se stalo obrovské neštěstí, čtyřčlenná rodina přišla o všechno. O nově postavený dům – střechu nad hlavou, Všechno, co si do té doby pořídili. Pro sebe a jejich dvě malé děti a další dva psí členy rodiny – Kari a Jerry.
Myslím že jsi ryzí cynikCmrnda píše: ↑sob črc 27, 2024 7:46 pm Mě se to nelíbí vůbec. Neštěstí? Nepředpokládám. V domě nebyl přítomen nikdo, ani psy. Kde asi všichni byly? No kdo ví kde? Někde. To je ale jen důkaz toho že "posižení" dům nepotřebují a nepotřebují ani nějakou sbírku na nový dům. Provoz elektrovoltaiky bez revize, tj. v podstatě načerno.
Byl dům pojištěn? A na kolik?
Ovládejme své emoce a mysleme.![]()
Já si zase myslím že obyčejnýmu člověku jako já a milióny jiných prostých člověků v této zemi, kdyby se něco podobného přihodilo, tak se určitě nebude na "onoho" skládat sbírka a medializovat tak jak se děje v tomto případě.