ČEZ - překročení rezervovaného výkonu

Pravidla fóra
Pro získání samostatného fóra týkajícího se Vaší vlastní elektrárny, kontakrujte některého z moderátorů nebo admina.
V takto získaném fóru budete mít k dispozici jedno vlákno, které si budete moci moderovat, připadně bude zamčené a budete moci přispívat pouze vy. Dále je ožné si založit další vlákna pro obecné diskuse.
mati

Re: ČEZ - překročení rezervovaného výkonu

Příspěvek od mati »

eeta píše: sob úno 14, 2026 10:18 am V lednu jsem uzavřel s dodavatelem Elimon smlouvu na výkup elelktřiny z FVE a poprvé jsem povolil na střídači přetoky do sítě, bohužel jsem to zpočátku nastavil na střídači špatně a překročil jsem v jedné jediné čtvrthodině z celého měsíce rezervovaný výkon 4 kW o 1,092 kW (celkem tedy bylo naměřeno 5,092 kW). Obdržel jsem za to v lednovém vyúčtování sankční poplatek 1235,05 Kč.

Zkusil jste se někdo někdy proti tomu poplatku bránit reklamací? S jakým výsledkem? U koho mám reklamovat, když dodavatelem je Elimon a distributorem je ČEZ, fakturu vystavuje Elimon, ale sankční poplatek pravděpodobně naúčtoval distributor ČEZ?

Za dodávku elektřiny do sítě jsem dostal slevu z faktury ve výši 79,35 Kč a obdržel sankci 1235,05 Kč, to to tedy začíná. :D

Nazdar, já bych " opět " zkusil požádat o prominutí. JÁ .
Protože mě to vyšlo. Sice ve zcela jiné situaci , ale vyšlo!
Mám přípojenou FVE 1.fáz bez dodávek a podařilo se mi limit cca 115W překročit o 350W ( rok 2023 )..Dodavatel i distributor byl ČEZký. Požádal jsem o prominutí a vyšlo to - požádal jsem ale hned - ne až když mi přišla FA.
Samozřejmě je rozdíl mít bez dodávek anebo s dodávkou - jistě mají na "výdělečné " jiný pohled.

Dle mne - když nezkusíš ( nepožádáš ) , jistě mít nebudeš.

M.
Kodl69

Re: ČEZ - překročení rezervovaného výkonu

Příspěvek od Kodl69 »

Pro mě taková pokuta byla jistě to, co by mě přesvědčilo k přechodu do poloostrovního režimu. Ale vidina zisku způsobila to, co způsobuje gemblerům u automatu...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
Odpovědět

Zpět na „Elektrárny uživatelů“