Proč?
Mám terasu cca 3,4x5,6m. Plochá střecha, takže zatíká, zatíká, zatíká i kdyby se našinec na hlavu postavil. Tak jsem si řekl, že zastřešení by to mohlo vyřešit. A když už, tak proč ne rovnou FV panely?
Otázka zní, bude-li to fungovat. Moje požadavky nejsou nikterak přemrštěné. Sem tam kapka nevadí, ale slejvák by to mělo zachytit.
Konstrukce by měla být lehká, aby příliš nezatěžovala stávající objekt. To by FV panely docela splňovaly. Problém nejspíš bude s dilatací a utěsněním spáry mezi panely.
Ještě něco k podmínkám kde co a jak.
Terasa je na garáži, která je "přilepená" k RD. Panely by byly orientovány na čistý východ, sklon cca 30-40°. Primárně není rozhodující výkon, ale zastřešení. Momentálně není východní směr ničím stíněn, takže dopolední výroba by nebyla úplně zanedbatelná.
Schematický náčrt myšlenky: Moje představa o "nepromokavosti" je, že bych panely, které k sobě budou přiléhat vodorovnou (kratší) stranou zaspároval silikonem a sešrouboval. Delší spáry bych ponechal s běžnou dilatační mezerou cca 2cm a pod panely bych umístil profil plnící funkci jakéhosi korýtka ( v nákresu červěně), kterým poteče voda dolů do okapu. Střešní (nosná) konstrukce by byla pravděpodobně "svařenec" z železných L profilů a jeklů (příp. trubek).
Tak co? Jít do toho?