Avšak moja pere a peče a vysává a kouká na 1,5m TV na Seznam na Zahradu a tak většinu energie se používá ze sítě.
Aku jsem taky dovolil nabív již večer ze sítě, protože mám volovo a tak aby se nezničliy a byly raději jen pro případ blekautu.

pave69 píše: ned pro 11, 2022 11:04 am To už se řešilo, stačí do panelů pustit proud, nemusí na to být extra kabel. Ale asi by to sežralo víc proudu, než kolik se v zimě vyrobí, za těch pár dnů.
Potřebná energie je složena ze dvou částíJonasPP píše: ned pro 11, 2022 12:30 pm Pri prvom snehu som chcel otestovať ohrievanie panelov od priameho ohňa od spodku pod panelmi.
Zobral som gril, do spodneho nasavania vzduchu priviedol ocelovu trupku, na ktoru som namontoval fukar a na jar nazbierane šišky som prikladal jednu od druhej. Krasny plameň bez dymu asi meter vysoko šlahal z grilu. Po pol hodine nastalo uplne minimalne nadtopenie snehu, ale nič viac. Uplne zbytočna robota. To znamena, že ake množstvo energie je treba na odstranenie 120m² snehu o hrubke 10cm.
Jaký proud jsi tam tlačil? To jsi měl opravdu rozebraný junction box kvůli demonstraci na jednom panelu, nebo máš vadnou obtokovou diodu?NESKOM píše: ned pro 11, 2022 12:32 pm Zkousel jsem rozmrazovani proudem a krásně to funguje. Takhle taje při -1 za 15 minut
Ano, jde to. Napětí se stejnou polaritou jako když panel vyrábí - to jsou ty obtokové diody v panelech polarizovány závěrně a proud teče FV články protože ty jsou polarizovány v propustném směru (proto při osvitu generují max. cca. 0,5V). Přikládané napětí ale musí být vyšší než Uoc - zvyšovat s citem, proud potom najednou teče i při mírném zvýšení napětí.eduard22 píše: ned pro 11, 2022 11:29 am A to jde - pustit proud (asi myslíš DC?) opačně - do panelů, když je panel defacto polovodič!?........
Myslel jsem přirozeně(!) vlažnábrumlaj píše: ned pro 11, 2022 6:47 pm Kolik energie spotřebuješ na ohřev H2O aby byla vlažná? A kolik H2O spotřebuješ?
Šak kamoš chytá děš'tovku do jímky v zemi kde má minimálně 4 stC a tou panely oplachuje od sněhu a prachu a ta děšťovka opět stěče zpět okapem do jímkybert píše: ned pro 11, 2022 6:56 pm Ako som už písal, na moje panely jedine destilovaná voda. Naša tvrdá voda by ich totiž spravila biele trvalo aj bez snehu.